Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Μαΐου 27, 2010

Γερμανία : Μήνυση στο Lidl για θανάτους από τυρί με λιστέρια

Μία γερμανική οργάνωση για τα δικαιώματα των καταναλωτών μηνύει Lidl, Prolactal, και τους τοπικούς αξιωματούχους υγείας για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας», ύστερα από ξέσπασμα λιστέριας λόγο κάποιου τυρί που είχε ως αποτέλεσμα επτά θανάτους στις αρχές του τρέχοντος έτους.


Συνολικά επτά άτομα έχασαν ...

τη ζωή τους νωρίτερα αυτό το έτος μετά την εμφάνιση εστίας της λιστερίασης σε τυρί που παράγεται από την Prolactal και διανέμονται στη Γερμανία από τα σούπερ μάρκετ Lidl.

Η Foodwatch μια ομάδα για τα δικαιώματα των καταναλωτών αναλαμβάνει τώρα νομική δράση κατά των εταιρειών και των τοπικών αρχόντων . Η Foodwatch υποστηρίζει ότι δεν έκαναν τα απαραίτητα ώστε να γίνει δημοσιοποίηση και προειδοποίηση να μην φάει ο κόσμος το θανατηφόρο τυροκομικό προϊόν..

Ο Matthias Wolfschmidt είπε στην DairyReporter.com ότι η Foodwatch “επιβεβαίωσε πληροφορίες” ότι ένα θύμα, ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στις 11 Φεβρουαρίου, έφαγε το τυρί μετά τις 23 Ιανουαρίου – την ημερομηνία που το Lidl ανακάλεσε τα προϊόντα από τα ράφια της και έκδωσε προειδοποίηση.

Η Foodwatch στη μήνυση λέει ότι δεν έγιναν αρκετά από τα εμπλεκόμενα μέρη μετά την 23η Ιανουαρίου για να προειδοποιήσει το κοινό για τον κίνδυνο που ενέχουν τα τυροκομικά προϊόντα της Prolactal.

Ο Wolfschmidt είπε οι τοπικοί άρχοντες έκαναν τα ελάχιστα για να πληροφορηθεί το κοινό και μόνο έστειλαν ένα δελτίο τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην περιοχή της Baden-Wuerttemberg

Το άτομο που πέθανε και είναι ύποπτο για την κατανάλωση του μολυσμένου τυριού έζησε στο Hessen, το οποίο δεν είναι στην περιοχή της Baden-Wuerttemberg . Ο Wolfschmidt λέει ότι είναι μάλλον απίθανο ότι αυτό το πρόσωπο είχε εύκολη πρόσβαση σε μια προειδοποίηση για τα προϊόντα.

Πηγή www.foodqualitynews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου