Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 11, 2010

Βώλαξ: Το πανέμορφο χωριό της Τήνου είναι… από άλλον πλανήτη – Οι μύθοι που το συνοδεύουν

Είναι ίσως το πιο περίεργο χωριό της Ελλάδας και βρίσκεται στην Τήνο, στην «καρδιά» των Κυκλάδων. Το όνομά του, Βώλαξ ή Βώλακας.


Κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι τεράστιοι πέτρινοι και στρογγυλοί όγκοι που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ολόκληρη την περιοχή.

Τον Βώλακα τον… συνοδεύουν διάφοροι μύθοι και πολλοί είναι εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν ως… χωριό εξωγήινο, από άλλον πλανήτη.


Ένας από τους μύθους είναι ότι οι τεράστιοι όγκοι είναι απομεινάρι μιας πολύ ξεχωριστής μάχης όπως αυτής των Γιγάντων και των Τιτάνων.

Ο μύθος αναφέρει πως στο συγκεκριμένο σημείο στήθηκε ένα ιδιότυπο πεδίο μάχης ανάμεσα σε αυτά τα τέρατα της μυθολογίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά το τέλος της μάχης να δημιουργηθεί αυτό το μοναδικό τοπίο.

Η δεύτερη θεωρία αναφέρει ότι αυτοί οι τεράστιοι στρογγυλοί βράχοι είναι αποτέλεσμα μιας πτώσης μετεωρίτη στη συγκεκριμένη περιοχή και αυτοί οι όγκοι είναι τα απομεινάρια αυτής της βίαιης σύγκρουσης.

Τρίτη και ίσως και επικρατέστερη θεωρία είναι πως το όλο αυτό απόκοσμο σκηνικό δημιουργήθηκε από έκρηξη ηφαιστείου πριν από περίπου 20 εκατομμύρια χρόνια.

Η ομάδα του Up Stories παρουσιάζει από ψηλά το μοναδικό αυτό τοπίο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου