Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Νοεμβρίου 28, 2010

Λάθος στο τηλεπαιχνιδι MONEY DROP

"Ποια από τις παρακάτω λέξεις είναι γραμμένη λάθος: εισιτήριο - συνΟμΩσια - αΛηΛΛεγγυη -


παρεμπιπτοντως"

Οι κύριοι της παραγώγης,που δεν έκαναν τον κόπο ν'ανοιξουν ενα λεξικό, πίστευαν ότι θα παγίδευαν τις παίχτριες με την λέξη παρεΜΠιπτοντως.Κι αυτό έγινε.Απάντησαν οτι αυτή είναι η λανθασμένη λέξη κι έχασαν...



Ποια ήταν όμως η λάθος λέξη?Ή μαλλον ποιες?Η παραγωγή εδωσε ως λάθος λέξη το "αληλλεγγυη" και ορθώς...Ομως λάθος ήταν γραμμένη και η λέξη "συνΟμωσια".Το σωστό ειναι "συνΩμοσία".

Τι θα γινόταν εάν οι παιχτριες αντιλαμβάνονταν ότι δυο ήταν οι σώστες απαντήσεις κι όχι μονο μία,όπως είναι το λογικό;

1 σχόλιο:

  1. Το πιο εξοργιστικό στην όλη υπόθεση δεν ήταν το λάθος του καναλιού. Δεν περιμένει κανείς ότι τις περνάει κανένας φιλόλογος τις απαντήσεις στον υπολογιστή. Επίσης το πιο εξοργιστικό δεν ήταν ότι δεν βρήκαν κανένα από τα δύο λάθη. Πες ότι μπερδεύτηκαν πάνω στον πανικό.
    Το πιο εξοργιστικό ήταν ότι δύο φιλόλογοι είδαν κατευθείαν σαν λάθος το παρεμπιπτόντως. Δηλαδή από που θεώρησαν ότι βγαίνει; Υπάρχει λέξη "επίπτω"; Αυτοί και άλλοι παρόμοιοί τους διδάσκουν; Συγχαρητήρια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή