Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 24, 2011

Πεντανόστιμο Cheese cake σοκολάτας χωρίς ψήσιμο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το δοκιμάσαμε και δεν το πιστεύαμε! Απίστευτο cheese cake σοκολάτας πανεύκολο και χωρίς κόπο και πολλά πολλά. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!



Υλικά

Για τη βάση

1,5 πακέτο πτι-μπερ με γεύση σοκολάτα
150 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας πραλίνα


Για την κρέμα
450 γραμ. τυρί κρέμα
2 κούπες πραλίνα

1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος

Για τη στρώση
150 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
Μισή κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού βούτυρο

Εκτέλεση
Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.

Προσθέτουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και χτυπάμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά πραλίνα και χτυπάμε ξανά το μείγμα.

Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα πυρέξ.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε, μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου.

Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Δύο ώρες πριν το σερβίρουμε:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση ενώ σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να βράσει η κρέμα γάλακτος, την αφαιρούμε από τη φωτιά. Όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο, περιμένουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.

Προαιρετικά: Μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή φρέσκες φράουλες.

Καλή όρεξη!

*H κεντρική φωτογραφία του άρθρου είναι τυχαία


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου