Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 22, 2014

Οι κάλπικες υποσχέσεις του Δημάρχου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Αρθρο της Ανδρίκουλα Σοφία
Τελευταία αγωνιώδης προσπάθεια του Δημάρχου με κάλπικες υποσχέσεις…

Η κρίση που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια
σάρωσε συθέμελα κόμματα, παρατάξεις και πρόσωπα, με τους δήμους να κατέχουν περίοπτη θέση.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς αλλαγή της νοοτροπίας, βλέπει τις ίδιες παλαιοκομματικές συμπεριφορές που, με τόσο επώδυνο τρόπο, κόστισαν ακριβά στην ελληνική κοινωνία, να βρίσκονται στο επίκεντρο των διεργασιών ένα μήνα πριν τις εκλογές, σα να μη συνέβη τίποτα…

O Δήμαρχος καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να διασωθεί από τη συντριβή στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές και επιχειρεί να αναστήσει τα ποσοστά του, μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις σε κοινωνικές ομάδες, στις οποίες πιστεύει ακόμη πως έχει ερείσματα, όπως οι άνεργοι και οι συμβασιούχοι.

Είναι προφανές πως η Δημοτική Αρχή κάνει ό,τι μπορεί να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα με υποσχέσεις διορισμών και εξασφάλισης εργασίας σε ανέργους, υποσχέσεις για πεντάμηνες συμβάσεις «κοινωφελούς εργασίας», μετατάξεις και αποσπάσεις. Οι λίστες των ωφελουμένων στις κοινωνικές δομές του Δήμου γίνονται αντικείμενο «αξιοποίησης» από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Εκείνο όμως που δεν έχει αντιληφθεί ο Δήμαρχος είναι πως αυτές οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες θα στείλουν το μήνυμά τους από τις κάλπες. Θέλει να παραμείνει στην εξουσία για να ολοκληρώσει ένα έργο που δεν έχει ακόμη ξεκινήσει….σε βάρος όλων των κατοίκων!

Τα ρουσφέτια, οι υποσχέσεις, οι εκβιασμοί και οι έμμεσες απειλές είναι στην ημερήσια διάταξη. Αντί να αφεθεί ελεύθερο το εκλογικό σώμα στο διευρυσμένο Δήμο Αμφιλοχίας να εκλέξει τον ικανότερο, πιο άξιο και έμπειρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με οράματα και προοπτικές, μήπως και αναστραφεί η πορεία, τριάντα μέρες πριν τις εκλογές εξακολουθεί η ίδια καταστροφολογική νοοτροπία.

Προκαλεί δυσφορία και αγανάκτηση, άνθρωποι του κομματικού μοντέλου διοίκησης, που υπηρέτησαν με το παραπάνω το κομματικό σύστημα, να επιμένουν να διαχειριστούν τις τύχες μας για άλλα πέντε χρόνια, άνθρωποι που συμπεριφέρθηκαν σε όλη τη θητεία τους αντιδημοκρατικά και απαξιωτικά προς το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου, ταυτίζοντας την αυτοδιοίκηση με τη στρατιωτική διοίκηση. Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες πρακτικές…
Ας δώσουμε με τη ψήφο μας στις δημοτικές εκλογές την απάντησή μας!


Ανδρίκουλα Σοφία
Υποψήφια Σύμβουλος Δήμου Αμφιλοχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου