Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Απριλίου 08, 2014

Πως θα πάρετε πίσω τα χρήματα από λάθος στο χαράτσι


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...RTR3EX0L ΔΕΗ

Πως γίνεται διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων που έχουν υπολογιστεί λάθος στο χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ και πως η επιστροφή χρημάτων στους φορολογούμενους, αναφέρει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δίνονται... οδηγίες στους φορολογούμενους σχετικά με το πως θα γίνει διόρθωση στο (ΕΕΤΑ) και η επιστροφή της διαφοράς που προκύπτει από το λάθος χαράτσι της ΔΕΗ.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι για τον υπολογισμό του ΕΕΤΑ λαμβάνονται υπόψη το εμβαδόν της δομημένης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα του ακινήτου, όπως αυτά αναγράφονται στη βάση πληροφοριών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. σύμφωνα με τα οποία υπολογίζεται κατά την 1η Μαΐου 2013 το τέλος ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) .

Με την ίδια διάταξη προβλεπόταν η υποχρέωση των δήμων όλης της χώρας να ελέγξουν αν, στις καταστάσεις που αποστέλλονται στο ΔΕΔΔΗΕ, περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά μέτρα κάθε ακινήτου και αν αποτυπώνονται οι ορθές τιμές ζώνης, όπως ισχύουν για τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων και, σε περίπτωση λάθους, να προβούν σε διόρθωσή τους με την αποστολή των νέων στοιχείων στο ΔΕΔΔΗΕ μέχρι την 31η Μαΐου 2013.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου