Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Ιουνίου 02, 2014

Τα 6 must νησιά που πρέπει να επισκεφθείς αν είσαι λάτρεις των περιπετειών και συλλέκτης εμπειριών!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Καλή η δουλειά και οι οικονομίες, όμως η ζωή είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Αν σας αρέσει να ζείτε την κάθε στιγμή και θεωρείτε τον εαυτό σας «συλλέκτη εμπειριών», αυτά είναι έξι νησιά που θα σας γεμίσουν με εικόνες και εμπειρία...

Μπαλί



O απόλυτος επίγειος παράδεισος βρίσκεται στην Ινδονησία. Aξίζει να επισκεφθείτε το δάσος των πιθήκων Σαγκέχ, στο Oυμπούντ. Είναι γεμάτο φουντουκιές και πάνω στα δέντρα ζουν οι συγκεκριμένοι πίθηκοι, που θεωρούνται μάλιστα ιεροί. Oι ντόπιοι πιστεύουν ότι οι θεοί ζουν στα βουνά. Σύμφωνα με τη θεωρία τους, το σύμπαν διαχωρίζεται σε τρεις κόσμους: των θεών, των δαιμόνων και των γήινων πνευμάτων , δηλαδή των ανθρώπων.

Νησί του Πάσχα


Στη Χιλή βρίσκεται το «μυστηριώδες» νησί. Must αξιοθέατο είναι τα εκατοντάδες αγάλματα. Το μεγαλύτερο έχει ύψος δέκα μέτρα και βάρος 74 τόνους. Όταν ανακαλύφθηκαν τα αγάλματα στο μικρό απομονωμένο νησί, που βρίσκεται στη μέση του ωκεανού υπήρξαν εύλογες απορίες για την κατασκευή τους. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το νησί κατοικήθηκε για πρώτη φορά τον 13ο αιώνα από πολυνήσιους αποίκους που ονομάστηκαν Rapa Nui.

Mπόρα Μπόρα


Στον Ειρηνικό βρίσκεται αυτό το μαγικό νησί και είναι υπόλειμμα ενός σβησμένου ηφαιστείου. Έχει δύο κορυφές, το όρος Παχία και το όρος Οτεμάνου, το ψηλότερο με ύψος 727 μέτρων. Αν σκοπεύετε να παντρευτείτε, αξίζει να την επιλέξετε για μήνα του μέλιτος.

Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς σε διεθνές επίπεδο και κερδίζει extra πόντους για τα πολυτελή ξενοδοχεία του. Ο κύριος οικισμός στο νησί είναι το Βαϊτάπε, στο δυτικό άκρο του κύριου νησιού. Οι κάτοικοι ζούν κυρίως από την αλιεία και ο πληθυσμός είναι 8.880 κάτοικοι.

Key West



Kαλώς ήρθατε στη συναρπαστική Φλόριντα! Πριν ο Henry Flagler ολοκληρώσει τη σιδηροδρομική γραμμή που κατασκεύαζε, το 1912, η οποία συνδέεει το αρχιπέλαγος Keys της Φλόριντα η τοποθεσία ήταν προσβάσιμη μόνο με καραβάκι.

200 περίπου χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Φλόριντα, θα σας οδηγήσουν σ' έναν κοραλλένιο παράδεισο, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, μόλις 24 χλμ. από το Μαϊάμι. Kάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, ζει ένας ξεχωριστός κόσμος ψαριών σε πολλούς κοραλλιογενείς υφάλους, ενώ υπάρχουν εκπληκτικά μέρη για καταδύσει όποιος θέλει να ζήσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Νησιά Γκαλαμπάγκος


Το πρώτο νησί θεωρείται πως σχηματίστηκε 5 έως 10 εκατομμύρια έτη πριν, ως αποτέλεσμα της τεκτονικής δραστηριότητας. Τα νεότερα νησιά, Ισαβέλα και Φερναντίνα, διαμορφώνονται ακόμα, μέσω της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής έκρηξης του 1998.

Το αρχιπέλαγος ανήκει στην Δημοκρατία του Ισημερινού και τα νησάκια κατανέμονται γύρω από τον ισημερινό. Είναι φημισμένα για τον απέραντο αριθμό ενδημικών ειδών τους. Γνωρίζατε ότι το 1835 έκανε εδώ τις μελέτες του ο Κάρολος Δαρβίνος, οι οποίες οδήγησαν στη θεωρία της φυσικής επιλογής;

Penanglpalm island


Όπως αναφέρει το newsnow.gr, βρίσκονται στο Ντουμπάι και είναι δικαίως στην λίστα με τα 10 ομορφότερα νησιά. Είναι άλλωστε τα μόνα που δεν έχουν δημιουργηθεί από τη φύση. Ετοιμαστείτε λοιπόν να εντυπωσιαστείτε, αρκεί να είστε διατεθειμένοι να βάλετε το χέρι στη τσέπη, αφού είναι «τσιμπημένος» προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου