Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μπεν Νίνταμ: Αυτό είναι το σπίτι που έζησε στην Κω - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες 25 χρόνια μετά


Στο σπίτι που πέρασε ο μικρός Μπεν τις τελευταίες ημέρες του μέχρι να χαθούν τα ίχνη του, πριν από δύο δεκαετίες στην Κω, μπήκαν σήμερα τα τηλεοπτικά συνεργεία από ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία καλύπτουν τις νέες έρευνες που γίνονται στο νησί για την υπόθεση.

Το μικρό παιδί, έζησε σε αυτό το σπίτι το 1991 μαζί με την οικογένειά του. Πρόκειται για το σπίτι των παππούδων του, στο χωράφι που γίνονται οι έρευνες.....

Σήμερα, το σπίτι έχει έντονα σημάδια εγκατάλειψης και μόνο κάποιες ζωγραφιές στους τοίχους, δείχνουν ότι κάποτε εκεί ζούσε ένα μικρό παιδάκι...


Και ενώ αναμένονται οι αναλύσεις από τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν κατά τις χθεσινές έρευνες, μια φωτογραφία μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών.
Πρόκειται για φωτογραφία από το χωράφι όπου φέρεται να θάφτηκε, κατά λάθος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, ο μικρός Μπεν. Μια φωτογραφία που εκτιμάται πως τραβήχτηκε σχεδόν 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, τον Αύγουστο του 1991 δηλαδή. Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια.
Σήμερα, οι υπεύθυνοι της βρετανικής αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991. Οι ειδικοί ενδέχεται, να ξεριζώσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπεν, ενώ σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες – τα λεγόμενα "καρότα" - για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.ΦΩΤΟ REUTERS

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

ΦΩΤΟ REUTERS

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. «Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου