Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2016

Κι άλλο αίμα στις ΗΠΑ! Με πέντε σφαίρες εκτέλεσαν 6χρονο αγόρι (βίντεο)



Ένα αγόρι έξι ετών που δεν είχε κάνει κανένα έγκλημα. Το νήμα της ζωής του κόπηκε ξαφνικά, ένα βράδυ, από πυρά αστυνομικών. Όχι, το παιδί δεν ήταν αφροαμερικανός. Ούτε οι αστυνομικοί ήταν λευκοί. Αυτή τη φορά ήταν αντίθετα τα πράγματα. Κι έτσι, έγκλημα αστυνομικής βίας ήταν. Μάλλον, ήταν έγκλημα. Σκέτο. Ένα έγκλημα που έγινε σε μια μικρή πόλη της Λουιζιάνα τον Νοέμβριο του 2015 αλλά αναβιώνει μετά την απόφαση δικαστή να δοθεί στη δημοσιότητα από την κάμερα που φορούσε ένας από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του συμβάντος.

Θύμα ακόμα ακόμη ενός εγκλήματος αστυνομικής βίας ήταν ο 6χρονος Τζέρεμι Μάρντις. Ο μικρός ήταν στο αυτοκίνητο με τον μπαμπά του, όταν δυο αστυνομικοί τους σταμάτησαν. Στο video που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά από δικαστική εντολή, φαίνεται ο πατέρας του παιδιού με τα χέρια ψηλά. Αλλά αυτό δεν σταματά τους δυο αστυνομικούς να γαζώσουν το αυτοκίνητο. Πέντε από τις σφαίρες τους, σταμάτησαν στο κορμάκι του αγοριού, στο κεφάλι και στο στήθος, σκοτώνοντάς το. Όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο αστυνομικοί άρχισαν να καταδιώκουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του παιδιού, αφού είχαν βρεθεί μπροστά στον καυγά του με τη σύντροφό του έξω από ένα μπαρ στην πόλη Μάρκσβιλ της Λουιζιάνα.


Το video προέρχεται από την body camera που φορούσε στη στολή του ένας από τους αστυνομικούς που κλήθηκαν για ενισχύσεις. Ο πατέρας του παιδιού, Κρίστοφερ Φιού, φαίνεται στη θέση του οδηγού με τα χέρια ψηλά. Έχει τραυματιστεί αλλά είναι ζωντανός. Το video αποτυπώνει τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς, την ώρα που φτάνουν οι ενισχύσεις και ένας από τους δυο αστυνομικούς παραδέχεται πως έχει πυροβολήσει.



Λέει επίσης ότι ποτέ δεν είδε πως υπήρχε παιδί στο αυτοκίνητο. «Ναι, είναι… το παιδί είναι…» λέει ο αξιωματικός που φορά την κάμερα αλλά δεν τελειώνει τη φράση του. Στη συνέχεια προχωρά προς το σημείο του αυτοκινήτου όπου βρισκόταν ο μικρός Τζέρεμι. Ήταν στη θέση του συνοδηγού και φορούσε ζώνη. το παράθυρο είναι σπασμένο από τις σφαίρες. Το παιδί νεκρό. Ο αστυνομικός του βγάζει τη ζώνη, τσεκάρει το σφυγμό του και τότε καταλαβαίνει…

Οι αστυνομικοί που άνοιξαν πυρ κατά του αυτοκινήτου είναι ο 32χρονος Ντέρεκ Σταφορντ και ο 23χρονος Νόρις Γκρινχάουζ. Και οι δυο δικάζονται για φόνο. Συνελήφθησαν αμέσως μετά το αιματηρό συμβάν. Θα δικαστούν χωριστά, ο πρώτος τον Νοέμβριο και ο δεύτερος τον Μάρτιο.


Police body cam footage shows Louisiana officers firing multiple rounds into a car, killing a 6-year-old boy https://t.co/ytE83fNVCk pic.twitter.com/BA6ICthswo

— CNN (@CNN) September 29, 2016



Πηγή: CNN



pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου