Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

89 τα κρούσματα ελονοσίας σε Αχαΐα, Ηλεία, Μαγνησία και Θεσσαλονίκη

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Στα 89 ανέρχονται τα κρούσματα ελονοσίας στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων...
(ΚΕΕΛΠΝΟ). Από αυτά, τα έξι αφορούν άτομα που δεν έχουν ταξιδέψει εκτός Ελλάδας και μολύνθηκαν με το παράσιτο της νόσου και εντοπίστηκαν σε Αχαΐα, Ηλεία, Μαγνησία και Θεσσαλονίκη.

Τα 70 αφορούν σε μετανάστες που προέρχονταν από ή ταξίδεψαν σε ενδημικές χώρες της Ινδικής χερσονήσου και της Αφρικής και τα 13 σε ταξιδιώτες από την Αφρική.

Σε ημερίδα πάντως που πραγματοποίησε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, έκανε λόγο για «σποραδικά και ελεγχόμενα» κρούσματα και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα είναι υγειονομικά ασφαλής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ εκτίμησε ότι «η ελονοσία ήρθε για να μείνει», διαβεβαιώνοντας σε όλους τους τόνους πως η μολυσματική νόσος βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο των αρμοδίων υγειονομικών αρχών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου