Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 25, 2016

Μυστήριο με τη φιγούρα σε μεσαιωνικό κάστρο της Βρετανίας - ΦΩΤΟ



Ένας 34χρονος Βρετανός ισχυρίζεται ότι απαθανάτισε το φάντασμα ενός μικρού κοριτσιού με την κάμερά του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο μεσαιωνικό κάστρο Σκίπτον στο Γιόρκσαϊρ.

Ο Μάρκ Γουίτακερ είχε πάει ταξίδι στην επαρχία του Γιόρκσαϊρ μαζί με την έγκυο σύζυγό του Αμάντα. Ένα μεσημέρι αποφάσισε να επισκεφθεί μόνος του το κάστρο που χτίστηκε το 1090.

Εκεί, άρχισε να τραβά δεκάδες φωτογραφίες, χωρίς να παρατηρήσει κάτι περίεργο. Ωστόσο, όταν επέστρεψε, αργότερα, στο δωμάτιο και τις μετέφερε στον υπολογιστή του, έμεινε άναυδος.


Σε μία από τις φωτογραφίες είχε αποτυπωθεί η φιγούρα ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο φορά ένα μακρύ λευκό φόρεμα και καπέλο, ενδυμασία που παραπέμπει στην γεωργιανή εποχή, δηλαδή γύρω στο 1750.

«Πιστεύω πως πρόκειται για φάντασμα, αφού τέτοια ρούχα φορούσαν πριν από 200-300 χρόνια. Επιπλέον, η φιγούρα είναι απόκοσμη. Δεν διακρίνεται ούτε πρόσωπο, ούτε χέρια» είπε ο Γουίτακερ και πρόσθεσε: «Πολλοί θα πιστέψουν ότι πρόκειται για photoshop, ωστόσο δεν έχω καν πρόσβαση στο πρόγραμμα αυτό, δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ...».


Ο Γουίτακερ τράβηξε αυτή τη φωτογραφία το 2014, ωστόσο μόλις τώρα αποφάσισε να την δημοσιοποιήσει. «Μέχρι σήμερα, κάθε φορά που την κοιτάζουμε, μας προκαλεί ανατριχίλα», λέει το ζευγάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου