Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Καφεκοπτεία Λουμίδη: Η τρίτη γενιά ανασταίνει τα ΧαυτείαΗ οικογένεια Λουμίδη ανακαίνισε το ιστορικό και εμβληματικό καφεκοπτείο της οδού Αιόλου. Η ιστορία της οικογένειας που έγινε συνώνυμη του ελληνικού καφέΜπορεί ο "Παπαπαγάλος" να πέταξε προς Nestle μεριά το 1987 όμως η οικογένεια Λουμίδη δεν εγκατέλειψε ποτέ τον καφέ. Και πως θα μπορούσε άλλωστε όταν αυτός έχει περάσει στο dna της από γενιά σε γενιά. Ξεκίνησε την δραστηριότητα της πριν ακριβώς 96 χρόνια όταν τα αδέλφια Αντώνης, Νίκος και Ιάσωνας άνοιγαν το 1920 στην οδό Ρετσίνα στον Πειραιά τον προάγγελο των καφεκοπτείων. Σε ένα εργαστήριο καβούρντιζαν και άλεθαν τον "Έτοιμο καφέ Λουμίδη" την εποχή που τις διαδικασίες αυτές τις έκαναν οι νοικοκυρές στο σπίτι.

Μερικά χρόνια αργότερα το 1932 θα έρθει η σειρά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας να αποκτήσουν το πρώτο τους καφεκοπτείο Λουμίδη. Στην Αθήνα αυτό πραγματοποιήθηκε στην συμβολή των οδών οδών Αιόλου και Πανεπιστημίου όπου το κατάστημα με μία μικρή διακοπή - στην δεκαετία του '50 κατά την ανέγερση του μεγάρου - συνεχίζει την λειτουργία του εδώ και 84 χρόνια.


Το παραδοσιακό αυτό καφεκοπτείο ανακαινίστηκε πλήρως από την τρίτη γενειά της οικογένειας Λουμίδη και άνοιξε ξανά τις πόρτες του στο αθηναϊκό κοινό. Στην εκδήλωση των εγκαινίων ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η δεύτερη και η τρίτη γενιά της οικογένειας μας βρίσκεται σήμερα εδώ για να γιορτάσει το χαρμόσυνο αυτό γεγονός της ανακαίνισης του νέου καταστήματος που σηματοδοτεί την πορεία της επιχείρησης στο μέλλον. Το κατάστημα σταθμός στην ιστορία μας συνεχίζει με σεβασμό την μακρόχρονη ιστορία του καφέ και διατηρεί ζωντανή την παράδοση, διαιωνίζοντας τα "Καφεκοπτεία Λουμίδη". Με οδηγό την εμπειρία και τη γνώση 96 ετών συνεχίζουμε ακατάπαυστα να χτίζουμε τις αξίες, το όραμα των ιδρυτών μας και τις σχέσεις με τους πελάτες μας».
Στο ανακαινισμένο κατάστημα όπως και στα υπόλοιπα Καφεκοπτεία Λουμίδη που λειτουργούν σε Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη, Λάρισα καιΧαλκίδα μπορεί να βρει κανεις φρεσκοκομμένους καφέδες ελληνικούς, στιγμιαίους, αρωματικούς, espresso, αρωματικά ροφήματα, αφεψήματα, τσάι, γλυκά του Κουταλιού, λουκούμια, κεράσματα, βουτήματα και προτάσεις δώρων.Η κίνηση της οικογένειας Λουμίδη έρχεται να αναβαθμίσει μία περιοχή η οποία είχε απαξιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και που αρχίζει να αποκτά ξανά ζωή. Στην περιοχή της Ομόνοιας είναι η τρίτη σημαντική κίνηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα μετά την ανακαίνιση του Νέον από τους Φούρνους Βενέτη και την επαναλειτουργία του 2Fashion Hotel ως Athens Tiffany.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή των Χαυτείων υπήρξε ένα από τα πλέον εμπορικά σημεία της Αθήνας έως και την δεκαετία του '90 με εμβληματικά καταστήματα όπως το Metropolis και το Wendy's που λειτουργούσαν απέναντι από το Καφεκοπτείο Λουμίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου