Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2016

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου γεννιέται



Η συμφωνία εγκρίθηκε από το 95,5% των μετόχων της SABMiller, αφού οι δύο από τους βασικούς της ιδιοκτήτες υποσχέθηκαν ότι θα υποστηρίξουν την πώληση.

Με την αγορά της Anheuser-Busch InBev, με τίμημα που έφτασε τα 100.000 δισεκατομμύρια, η SABMiller θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη εταιρεία ζυθοποιίας στον κόσμο. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές συγχωνεύσεις στην ιστορία.
Η συμφωνία εγκρίθηκε από το 95,5% των μετόχων της SABMiller, αφού οι δύο από τους βασικούς ιδιοκτήτες της, ο Όμιλος Altria Όμιλος και η οικογένεια Santo Domingo της Κολομβίας, δεσμεύτηκαν ότι θα υποστηρίξουν την πώληση.
Η συγχώνευση ήταν αβέβαιη μετά την απότομη πτώση της στερλίνας που προκλήθηκε από το «Brexit» στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έκανε την προσφορά σε μετρητά της AB InBev λιγότερο ελκυστική, σημειώνει η εφημερίδα The Wall Street Journal.

Ως εκ τούτου, οι μέτοχοι SABMiller πιέζονταν να αναζητήσουν μια υψηλότερη προσφορά, η οποία οδήγησε την AB InBev να βελτιώσει την πρότασή της τον Ιούλιο, παρά την απόρριψη των βασικών μετόχων όπως η Aberdeen Asset Management.
Μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης έγινε γνωστό ότι η αγορά θα ισχύσει από τις 10 Οκτωβρίου, μετά από μια σειρά βελτιωμένων προσφορών και διαδικασιών εκποίησης για να ικανοποιηθούν οι ρυθμιστικές αρχές από όλο τον κόσμο.
Μια μέρα μετά την επισημοποίηση της αγοράς, στις 11 Οκτωβρίου, η νέα εταιρεία θα εμφανιστεί στους πίνακες του Χρηματιστηρίου των Βρυξελλών. Επίσης, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης των περιουσιακών στοιχείων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη της ζυθοποιίας SABMiller, με εκτιμώμενη αξία των 7.000 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου