Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 26, 2016

Μητέρα περηφανεύεται χαμογελώντας στην κάμερα για το 'καθαρό όχι' στα προσφυγόπουλα

Οι αντιδράσεις για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων συνεχίζονται στην Αλεξάνδρεια και καταγράφονται σε τέσσερα Δημοτικά Σχολεία. Οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Γονέων (Vid)


Το βραβείο υπανθρωπιάς της μέρας, πάει στους Συλλόγους Γονέων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας και δη στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, η οποία λέει στην κάμερα περιχαρής, πως οι γονείς είπαν "καθαρό όχι" στα προσφυγόπουλα.





Όπως έγινε γνωστό, σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων, παρουσία αρκετών γονέων, των διευθυντών και του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Διονύση Διαμαντόπουλου, αποφασίστηκε η άρνηση της υποδοχής προσφύγων μαθητών στα σχολεία. Καταψήφισαν τέσσερα άτομα. Είχαν προηγηθεί οι ανάλογες αποφάσεις των 2ου – 6ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας πριν από μια εβδομάδα.

Στο παρακάτω βίντεο, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 1ου-5ου Δημ. Σχολείων, Βάνα Μπρουσκέλη - Δημητριάδου, λέει χαμογελώντας μάλιστα στην κάμερα: "Οι γονείς ομόφωνα, όσοι παρευρέθησαν που είχαμε μεγάλη προσέλευση, αποφάσισαν όχι, καθαρό όχι και χωρίς προϋποθέσεις":

Αιτιολογία της άρνησης και πάλι ο φόβος για ασθένειες, παρά το γεγονός ότι κυβέρνηση και ΚΕΕΛΠΝΟ διαβεβαιώνουν πως τα παιδιά των προσφύγων έχουν λάβει τα απαραίτητα εμβόλια.

Σημειώνεται ότι ο Διονύσης Διαμαντόπουλος ενημέρωσε τους γονείς περί του τι προβλέπεται σύμφωνα με τη νομοθέτηση του υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια ζητήθηκε από το σύνολο των γονέων που παραβρέθηκαν, η προφορική τους επιλογή. Όπως ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, η οριστική απόφαση για το ποιο σχολείο τελικά θα υποδεχθεί τους πρόσφυγες - μαθητές, θα παρθεί από το υπουργείο Παιδείας.
Βίντεο: Embolos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου