Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Έφτιαξαν "χιονοπέδιλα" σε ένα πουλάκι για να περπατάει κανονικά

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Το Κέντρο Φροντίδας Άγριας Ζωής στην Καλιφόρνια (California Wildlife Center) βρήκε πριν από λίγο καιρό ένα μικρό κοτσύφι, του...
οποίου μια πάθηση έκανε τα δάχτυλα του ποδιού να γυρνάνε προς τα μέσα με αποτέλεσμα να πληγώνεται από τα νύχια όταν περπατούσε. Φυσικά με αυτό το πρόβλημα το πουλάκι δεν είχε πολλή ζωή.

Οι υπεύθυνοι κτηνίατροι του Κέντρου όμως δεν το άφησαν έτσι και δημιούργησαν προσωρινά μια πατέντα. Τι ήταν αυτή η πατέντα; Έφτιαξαν κάτι σαν μικρά παπουτσάκια, με το σχήμα που έχουν τα παγοπέδιλα, και τα φόρεσαν στο πουλί. Αυτά το βοήθησαν ώστε να επανέρθουν τα δάχτυλά του στη σωστή τους θέση και να μπορεί να περπατάει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. «Συνήθως παίρνει μια με δύο εβδομάδες για να επιστρέψουν στο κανονικό τα πόδια αν φορούν τα χιονοπέδιλα.» δήλωσε ο κτηνίατρος του Κέντρου Duane Tom. Το πουλάκι είναι πλέον καλά και έτοιμο να επιστρέψει στη φύση. 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου