Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 28, 2016

Μεξικό: Η ανατριχιαστική ιστορία στο «Νησί με τις κούκλες»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ακρωτηριασμένες κούκλες κρέμονται από τα δέντρα του νησιού - Τι απέγινε ο μοναδικός κάτοικος;

Νότια της πόλης του Μεξικού, ανάμεσα στα κανάλια του Ζοτσιμίτσο, υπάρχει ένα μικρό νησί το οποίο ονομάζεται «το νησί με τις κούκλες» ((Isla de las Muñecas). Το σκηνικό στο νησί θυμίζει ταινία τρόμου καθώς ακρωτηριασμένες κούκλες κρέμονται από τα δέντρα και τους φράχτες του νησιού. Σε άλλες λείπει το κεφάλι ενώ σε άλλες λείπει το σώμα.

Η ιστορία πίσω από τις ακρωτηριασμένες κούκλες είναι τραγική. Πριν περίπου 50 χρόνια ο φύλακας του νησιού, Δον Χούλιαν Σαντάνα Μπαρέρα, βρήκε ένα κοριτσάκι πνιγμ

νο στα κανάλια. Αργότερα, ο ίδιος, βρήκε στο ίδιο σημείο μια κούκλα να επιπλέει και επειδή θεώρησε ότι η κούκλα ανήκε στην μικρή και το πνεύμα της ζούσε μέσα σε αυτήν, την κρέμασε από ένα δέντρο.

Από εκείνη την ημέρα και μέχρι τον παράξενο θάνατό του ο φύλακας κρεμούσε στα δέντρα και στους φράχτες του νησιού κούκλες που έβρισκε ο ίδιος ή που του χάριζαν άλλοι άνθρωποι. Το 2001 το σώμα του άτυχου Μπαρέρα βρέθηκε να επιπλέει στο σημείο που είχε εντοπίσει το νεκρό κορίτσι.

Πρόσφατα, ο φωτογράφος Σεμπάστιαν Περέζ Λίρα, ταξίδεψε για δύο ώρες με σκάφος από την πόλη του Μεξικού στο ανατριχιαστικό μέρος, το οποίο έχει εξελιχθεί σε τουριστικό προορισμό.

«Το νησί είναι αρκετά δημοφιλές για τους τουρίστες λόγω του μυστηρίου που το περιβάλλει. Η ατμόσφαιρα στο νησί είναι ήρεμη, ήσυχη και γαλήνια. Όμως, μετά από λίγο αρχίζει η ανησυχία και ο εκνευρισμός γιατί με τόσες κούκλες τριγύρω κυριαρχεί η αίσθηση ότι κάποιος μας παρακολουθεί», δήλωσε ο Μεξικανός φωτογράφος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου