Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Σκλαβενίτης διαβεβαιώνει τους πρώην εργαζόμενους του Μαρινόπουλου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Πλήρη αποζημίωση στους υπαλλήλους του Μαρινόπουλου που αποχώρησαν οικειοθελώς το...
προηγούμενο διάστημα, εγγυάται ο Σκλαβενίτης.

Τι προβλέπει το σχέδιο διάσωσης της προβληματικής αλυσίδας.

Ένα σημαντικό θέμα που είχε προκύψει το προηγούμενο διάστημα και με τη συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου να βρίσκεται προ των πυλών, αφορούσε σε 400-500 πρώην υπαλλήλους της Μαρινόπουλος, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς από την εταιρεία τους προηγούμενους μήνες και πριν πέσουν οι υπογραφές στα συμφωνητικά. Έτσι, κινδυνεύουν να μην πάρουν την αποζημίωσή τους, την οποία είχε υποσχεθεί η διοίκηση των σούπερ μάρκετ.

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με πηγές από δικηγορικά γραφεία έχουν υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά που προβλέπουν την πληρωμή τους σε δόσεις, όμως λόγω και των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, που οδήγησαν στην αίτηση της για υπαγωγή στο άρθρο 99 και τελικά στο deal με τον Σκλαβενίτη, ελάχιστοι έχουν λάβει τον τελευταίο χρόνο περισσότερες από δύο δόσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα, κορυφαία πηγή της οικογένειας Σκλαβενίτη, διαβεβαίωσε πως “θα υπάρξει πλήρης καταβολή των χρημάτων που οφείλονται σε εργαζόμενους της Μαρινόπουλος οι οποίοι αποχώρησαν το προηγούμενο διάστημα οικειοθελώς, κλείνοντας συμφωνία τμηματικής καταβολής αποζημιώσεων”.

Επισημάνθηκε ακόμα ότι “μέρος των χρημάτων θα καταβληθεί πριν από τον σχηματισμό της «νέας εταιρίας» και μέρος στη συνέχεια, σε δόσεις, όπως προβλέπεται από τα συμφωνητικά που έχουν υπογραφεί”.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ώρες αποκαλύφθηκε από τον ΣΚΑΪ η έκθεση της Price WaterHouse Coopers (PWC) για το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος. Αυτό περιλαμβάνει αρχικά την ίδρυση μίας νέας εταιρείας, η οποία θα ανήκει εξ’ ολοκλήρου (δηλαδή 100%) στο νέο επενδυτή, στην εταιρεία Σκλαβενίτης.

Αναλυτικότερα, η νέα αυτή εταιρεία αναμένεται να αναλάβει όλα τα ακίνητα αλλά και την άυλη περιουσία της Μαρινόπουλος, τις απαιτήσεις των εταιρειών προς τη Μαρινόπουλος (επιταγές και εισπρακτέα γραμμάτια), τις προβλέψεις για την αποζημίωση των εργαζομένων της Μαρινόπουλος, το σύνολο των δανείων της Μαρινόπουλος αλλά και το 50% των υπολοίπων της Μαρινόπουλος προς προμηθευτές. Η εταιρεία Σκλαβενίτης παράλληλα αναλαμβάνει στο σύνολο τους τις οφειλές της Μαρινόπουλος σε ενοίκια αλλά και σε ασφαλιστικά Ταμεία.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι ότι για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει να συμφωνήσει το 60% των πιστωτών στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου