Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο φημισμένος δρόμος στη Γαλλία που εξαφανίζεται δυο φορές την ημέρα κάτω από το νερόΤο Passage du Gois είναι ένας ασυνήθιστος και πραγματικά επικίνδυνος δρόμος που συνδέει τον Κόλπο του Burnёf με το νησί Noirmoutier στη Γαλλία. Εξαιτίας της παλίρροιας, ο δρόμος είναι προσβάσιμος μόνο δυο φορές την ημέρα για λίγες ώρες προτού πλημμυρίσει. Το υπόλοιπο διάστημα κρύβεται μέχρι και 4 μέτρα κάτω από τα κύματα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μας δίνουν μια εικόνα του ασυνήθιστου αυτού δρόμου που αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.Το 1701, το φυσικό πέρασμα που συνδέει την ηπειρωτική Γαλλία με το νησί Noirmoutier καταγράφηκε για πρώτη φορά σε χάρτη. Γύρω στο 1840, ξεκίνησε ένα τακτικό δρομολόγιο με κάρο ή απλό άλογο. Σήμερα, ο δρόμος έχει μήκος περίπου 4,15 χιλιόμετρα.Το κατά τ’ άλλα ειδυλλιακό τοπίο δεν θα πρέπει να σας ξεγελάει, αφού ο δρόμος του Passage du Gois είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Στις δυο άκρες του δρόμου υπάρχουν ειδικά πάνελ, τα οποία ενημερώνουν για το αν είναι ασφαλής η διέλευση ή όχι. Παρόλα αυτά, πολλοί λάτρεις της περιπέτειας την έχουν πατήσει και έχουν εγκλωβιστεί στην ταχύτατα ανερχόμενη στάθμη του νερού καθώς έρχεται η παλίρροια. Γι’ αυτούς που «πιάνονται» από την παλίρροια, υπάρχουν ανυψωμένοι πύργοι διάσωσης που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του Passage du Gois, στους οποίους μπορεί κάποιος να ανέβει και να περιμένει τα σωστικά συνεργεία ή την υποχώρηση της παλίρροιας. Βέβαια, θα πρέπει να πει αντίο στο αυτοκίνητο του!

Proorismoi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου