Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 21, 2016

Πώς θα καταφέρεις να ζεις το «σήμερα» χωρίς αγωνία;

[Φωτό: © Depositphotos.com/Benis Arapovic]


«Άφησε τα πάντα να σου συμβούν. Την ομορφιά και τον τρόμο. Απλώς προχώρησε. Κανένα συναίσθημα δεν είναι τελειωτικό» – Rainer Maria Rilke.

Εν ολίγοις, αποδέξου την εναλλασσόμενη φύση των πραγμάτων.
Με υπομονή και πίστη

«Κανένα συναίσθημα, καμιά κατάσταση δεν είναι τελική», τονίζει η Συμβουλευτική ψυχολόγος – NLP Practitioner Μαρία Μεραμβελιωτάκη-Simon . «Τα πάντα εναλλάσσονται, χαρά και λύπη, άγχος και ηρεμία, σιγουριά και αβεβαιότητα. Το μυστικό είναι η υπομονή και η πίστη ότι προχωρώντας, αργά ή γρήγορα, θα βγούμε από τη δυσκολία».
Η ωραιότερη μέρα είναι η σημερινή…

«Είναι στο χέρι μας να κάνουμε το σήμερα την ωραιότερη μέρα της ζωής μας», μας προτρέπει. «Ωραιότερη όχι γιατί είναι απαραίτητα γεμάτη χαρά και ξεγνοιασιά, αλλά γιατί αποφασίσαμε πως ακόμα και η δυσκολία ή ο πόνος που νιώθουμε είναι όλα πέτρες του ίδιου σπιτιού, του εαυτού μας, και όλα μαζί χτίζουν εμάς.

Όταν εκτιμάμε το σήμερα και πιστεύουμε στην ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις, η ανησυχία εξαφανίζεται κι εμείς ανακαλύπτουμε την κρυμμένη μας δύναμη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου