Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2016

Κατοχή και Αντίσταση στα Μεσόγεια και την Λαυρεωτική... Να πάμε!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Επιστημονική ημερίδα 1η Συνεδρία: Κατοχή και Αντίσταση στα Μεσόγεια και την Λαυρεωτική
Ελένη Σοφρώνη Καθηγήτρια Φιλολογίας, ιστορική ερευνήτρια, "Cui prodest scelus, is fecit" Σενέκας, Μήδεια, a.III, vv.500-501
Το Κορωπί στην...Κατοχή και την Αντίσταση(1942-1945)(30') Γιώργος Ιατρού καθηγητής Μαθηματικών, μέλος του Συλλόγου «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας, Φυγαδεύσεις από τις ακτές της Αττικής(20') Δημήτρης Αρβανιτάκης δημοσιογράφος, υπεύθυνος Δημ. Βιβλιοθήκης Μαρκοπούλου, Μαρκόπουλο: Συλλήψεις και εκτελέσεις πατριωτών(20') Γιώργος Δερμάτης διδάκτωρ Ιστορίας, Το Μπλόκο Λαυρίου - Κερατέας(20')

2η Συνεδρία: Οι Τραγωδίες της Κατοχής, τα αίτια και τα συνακόλουθα
Πέτρος Φιλίππου αρχαιολόγος, αντιπεριφερειάρχης ΝΑ Αττικής, Το Ναυάγιο του Ιταλικού «ΟΡΙΑ» στον Σαρωνικό(15’)
Μιχάλης Λυμπεράτος διδάκτωρ Ιστορίας, καθηγητής μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Μυστικές αποστολές και παραλαβές όπλων στις ανατολικές ακτές των Μεσογείων: Προετοιμασίες ακροδεξιού πραξικοπήματος κατά την διάρκεια της Απελευθέρωσης(20')
Γιώργος Μαργαρίτης καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης, στο Αριστοτέλειο Παν/μιο
Οι τελευταίες ημέρες της ναζιστικής Κατοχής στα Μεσόγεια(20')
Τάσος Κωστόπουλος δημοσιογράφος, ιστορικός ερευνητής
Αυτολογοκριμένη Μνήμη (20') Θωμάς Πρόφης ταξχος ΠΑ(εα), ιστορικός ερευνητής, συγγραφέας. Τα ερωτήματα και οι απορίες για την Τραγωδία του Κορωπίου(20')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου