Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 20, 2016

DE LOOP: Ο Ελληνας καλλιτέχνης των τατουάζ

Ο αυτοδίδακτος Δημήτρης Παπαγιάννης γνωστός το με το ψευδώνυμο DE LOOP κερδίζει τις εντυπώσεις με την μαγικό-μεταφυσική ομορφιά των τατουάζ του. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι πέρα από τον γνωστό κόσμο. Αλλες διαστάσεις πραγμάτων, με τα...

Η ιστορία έχει δείξει ότι οι άνθρωποι στιγμάτιζαν τον εαυτό τους για πολλούς λόγους, για μαγική προστασία, για να απαλύνουν τον πόνο, για εκδίκηση ή να να δηλώσουν τη νίκη τους εναντίον ενός εχθρού. Το τατουάζ έτσι μπορεί να καλλωπίζει, να προκαλέσει πόνο ή να ταπεινώσει κάποιον. Έδειχνε γενναιότητα, θρησκευτικές πεποιθήσεις, ομαδικό πνεύμα ή προσωπική ανεξαρτησία. Το μήνυμα τους μπορεί να ήταν σε κοινή θέα ή να παρέμενε κρυφό.

Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνέδεαν την πρακτική του καλλωπιστικού τατουάζ με κατώτερες φυλετικά βαρβαρικές φυλές και δεν την υιοθέτησαν ποτέ για τον εαυτό τους. Ο στιγματισμός σαν μορφή τιμωρίας σε σκλάβους, σε εγκληματίες ή σε αιχμαλώτους πολέμου ήταν δάνειο από τους Πέρσες στους Έλληνες και από εκεί στους Ρωμαίους, οι οποίοι στα τελευταία χρόνια της αυτοκρατορίας το εφάρμοσαν και στους στρατιώτες τους ή στους τεχνίτες των όπλων τους.

Σήμερα: Τα tattoo είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής μόδα στους νέους και πλέον αρκετοί επιλέγουν να ζωγραφίσουν μόνιμα το δέρμα τους με μια αγαπημένη φράση ή ένα ευφάνταστο και συμβολικό για εκείνους σχέδιο. Φαίνεται όμως πως το ταμπού απέναντι στα τατουάζ παραμένει ακόμη και στις μέρες μας. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «The Social Science Journal» παρουσιάζει τις συμπεριφορές και τις προλήψεις που περιβάλλουν τα τατουάζ σήμερα. Μερικά από τα ευρήματα των ερευνητών ήταν αρκετά αναμενόμενα. Για παράδειγμα, εάν τα μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι έχουν τατουάζ, το άτομο είναι πολύ πιθανό να βλέπει τα τατουάζ ως κάτι φυσιολογικό και όχι ως κάτι ακραίο, οπότε μπορεί και να προχωρήσει στην απόκτηση ενός.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν όμως ότι όσο περισσότερα τατουάζ έχει κάποιος τόσο περισσότερο αισθάνεται ότι οι άλλοι τον κατακρίνουν. Όσο δυνατότερο είναι το αίσθημα αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει το άτομο αυτό να καλύψει τα τατουάζ μελλοντικά ή να επιλέξει να τα αφαιρέσει, διαδικασία ιδιαίτερα επώδυνη.

Πριν από μερικούς μήνες, μία ακόμη σχετική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ίδιο επιστημονικό περιοδικό, έδειξε ότι αρκετοί μετανιώνουν την επιλογή ενός τατουάζ, κυρίως επειδή το σχέδιο που επέλεξαν παλιά δεν είχε τελικά κάποια ιδιαίτερη σημασία γι’ αυτούς σε βάθος χρόνου. Ένας ενθουσιασμός του «χθες» που δεν τους αντιπροσώπευε πλέον ως άτομα και χαρακτήρες. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι μεταξύ των επαγγελμάτων του μέλλοντος είναι και το Laser Tattoo Removal.

DE LOOP: Ελληνας καλλιτέχνης των τατουάζ

Σίγουρα δεν είναι ο μόνος ειδήμων στην τέχνη του φωτορεαλιστικού tattooing, όμως το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης ξεκίνησε να ασχολείται με το τατουάζ ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Σχολή Καλών τεχνών και το πάθος του για την λεπτομέρεια τον καθιστά παγκόσμιο φαινόμενο στον κλάδο του. Ο αυτοδίδακτος Δημήτρης Παπαγιάννης γνωστός το με το ψευδώνυμο DE LOOP κερδίζει τις εντυπώσεις με την μαγικό-μεταφυσική ομορφιά των τατουάζ του. Είναι δε ο καλλιτέχνης που δημιούργησε αποκλειστικά για το terrapapers.com το σκίτσο της LACERTA [αναζήτησε το ομώνυμο άρθρο] Το ιδιαίτερα εκκεντρικό στυλ του αφήνει ταυτόχρονα μία μακάβρια, μυστήρια και ιδιότροπο αίσθηση ενώ ταυτόχρονα και τόσο οικεία, που παραπέμπει στον μεγάλο Howard Phillips Lovecraft

Ο Νίτσε υποστήριζε (στο έργο του, Τάδε Έφη Ζαρατούστρα), ότι ο άνθρωπος είναι μια γέφυρα ανάμεσα στον υπάνθρωπο και στον υπεράνθρωπο και ο προορισμός του ανθρώπου είναι να περάσει τη γέφυρα που ο ίδιος αποτελεί και να γίνει Υπεράνθρωπος.

Ο Γουίλιαμ Μπάρροουζ έγραφε ότι “ο άνθρωπος είναι κολλημένος σε ένα στάδιο νεοτονίας, ότι βρίσκεται σε προνυμφιακό στάδιο κι ότι καλείται να μεταλλαχθεί, να υπερβεί την κατάστασή του”

Ο C. S. Lewis έλεγε ότι “δεν είσαι ένα σώμα που έχει ψυχή. Είσαι μια ψυχή που έχει ένα σώμα”.

Η βασική πεποίθηση όλων των μυστών όλων των εποχών, ότι ο άνθρωπος πρέπει να εκπαιδευτεί για την αφύπνισή του, για την έξοδο από το σκότος, για την υπέρβαση του εαυτού του, για τον φωτισμό του, για την ένωση με την πηγή ή με την ανώτερη πραγματικότητα ή με την ανώτερη συνείδηση ή με την απέραντη θάλασσα συνειδητότητας. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι πέρα από τον γνωστό κόσμο. Αλλες διαστάσεις πραγμάτων, με τα οποία το πνεύμα μας μπορεί να έρθει σε επαφή, άμεση ή έμμεση. Αυτόν τον ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ θέλει να μας δείξει με την τέχνη του ο De Loop.

Απολαύστε τον κι αναζητήστε τον στην σελίδα του στο facebook. DE LOOP

***

Αναζήτησε επίσης το άρθρο “Τατουάζ: Στιγματισμένοι Ανθρωποι”






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου