Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Σεπτεμβρίου 30, 2016

Fish & Chips με σαρδέλα φιλέτο

Υλικά
1 συσκ. σαρδέλα φιλέτο (400γρ φιλέτο)
300 γρ. καλαμποκάλευρο
Χοντρό αλάτι
Ελαιόλαδο

6 μεσαίες πατάτες


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Χρόνος Προετοιμασίας20 λεπτά

Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα βαθύ πιάτο και τοποθετούμε τις σαρδέλες.
Ανακατεύουμε καλά. 
Σε ένα βαθύ τηγάνι περιχύνουμε το ελαιόλαδο (περίπου 2 δάχτυλα) σε δυνατή φωτιά. 
Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε τόσες σαρδέλες φιλέτο  ώστε να καλύψουν τον πάτο του τηγανιού και τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά.
Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας. 
Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. 
Επαναλαμβάνουμε το τηγάνισμα μέχρι να γίνουν όλες οι σαρδέλες. 
Παράλληλα τηγανίζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. 
Αλάτιζουμε με χοντρό αλάτι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου