Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2016

Ιωάννινα: Τους 20 έφτασαν οι μετασεισμοί - 4,2 ριχτερ ο τελευταίος - Πολλοί κάτοικοι διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητα - ΤΩΡΑ

Συνεχίζονται οι μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή των Ιωαννίνων. Στα 4,2 ρίχτερ καταγράφηκε η τελευταία.

Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 20 μετασεισμοί, μεγέθους απο 2,5 έως 4,2 Ρίχτερ.

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι των Ιωαννίνων. Πολλοί παραμένουν έξω απο τα σπίτια τους και έχουν αποφασίσει να περάσουν τη νύχτα στα αυτοκίνητα.

Όσον αφορά ζημιές, η Πολιτική Προστασία αναφέρει ότι έχουν υποστεί ρωγμές σπίτια στο Καλπάκι, ένα μοναστήρι στους Αστραγγέλους και ένα παρεκκλήσι της μονής Βελλά.
Επίσης σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τζουμέρκων που ενώνει τα Πράμαντα με το Καλέντζι.

Ο κύριος σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 του Σαββάτου και ήταν μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό του βάθος είναι 5 χιλιόμετρα και έλαβε χώρα 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων κοντά στο χωριό Λίθινο.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή, απο την Κέρκυρα έως την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής Γεωφυσικής Βασίλης Παπαζάχος, επεσήμανε ότι οι μετασεισμικές δονήσεις αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου