Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2016

ΤΟ ΦΕΚ! ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ ξεπουλήθηκε και το υπόλοιπο 5% του ΟΤΕ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Ολοκληρώνεται και το ξεπούλημα του ΟΤΕ - Το ΦΕΚ της νέας συμφωνίας με την Deutsche Telekom
Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 8 Οκτώβρη, η κυβέρνηση άνοιξε το Εθνικό Τυπογραφείο για να ξεπουλήσει οριστικά τον ΟΤΕ στην Deutsche Telekom. Συγκεκριμένα, με απόφαση της...Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η τροποποιημένη συμφωνία μετόχων μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Deutsche Telekom.

Υπογράφουν πέντε υπουργοί: οι υπουργοί Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με την απόφαση:
ανοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση του 5% του OΤΕ στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που αποτελούσε ένα ακόμα προαπαιτούμενο της συμφωνίας με τους δανειστές,
παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου την εν λόγω τροποποιητική Σύμβαση με την Deutsche Telekom.

Σήμερα το δημόσιο ελέγχει το 10% του ΟΤΕ συμπεριλαμβανομένου του 4% που κατέχει το ΙΚΑ. Με το ποσοστό αυτό, το Δημόσιο διορίζει σήμερα πέντε μέλη στο Δ.Σ. της εταιρείας, εφόσον διατηρεί το δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις, ενώ έχει επίσης δικαίωμα πρώτης άρνησης, εφόσον η Deutsche Telekom θελήσει να πουλήσει εκείνη το μερίδιο του ΟΤΕ σε άλλον επενδυτή.

Με τη μεταβίβαση του 5%, η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου περιορίζεται, η γερμανική εταιρεία κάνει πλέον ό,τι θέλει, και επιπλέον διασφαλίζει τη διατήρηση του δικαιώματος πρώτης άρνησης και μετά τη μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ.

«Η κυβέρνηση υλοποιώντας τις απαιτήσεις των δανειστών, έρχεται σήμερα με τη συμφωνία αυτή να ολοκληρώσει ένα εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό έγκλημα το οποίο ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια και δεν ολοκληρώθηκε τότε λόγω της πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όσοι σήμερα επικαλούνται τον κίνδυνο επιστροφής ενός άλλου Μητσοτάκη οφείλουν να μας υποδείξουν τις μεταξύ τους διαφορές», σχολιάζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ – Αγωνιστική Συνεργασία και μέλος της διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ Στέλιος Κυδωνάκης.
Με πληροφορίες από lobbystas.gr, marketfair.gr

http://kinisienergoipolites.blogspot.gr/2016/10/deutsche-telekom.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου