Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 08, 2016

8 όμορφα και παράξενα καταλύματα από όλο τον κόσμο



Διακοπές. Υπέροχη λέξη που ξυπνά την επιθυμία να τα αφήσει κανείς όλα πίσω του, να κλείσει κινητά, λάπτοπ και λοιπές συσκευές και να απολαύσει τον προορισμό των ονείρων του, ιδανικά σε ένα εξίσου ονειρικό κατάλυμα.



Τι είναι όμως «ονειρικό» για τον καθένα; Δεν θα δίναμε όλοι τις ίδιες απαντήσεις. Κάποιοι θα ήθελαν κάτι κλασικό και ασφαλές, με την έννοια του κανονικού και του αναμενόμενου. Κάποιοι άλλοι θα ενδιαφέρονταν για κάτι πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό, που θα προσθέσει μια πινελιά στις πολυπόθητες διακοπές.

Τέτοια καταλύματα είναι τα παρακάτω, που ενδεικτικά ξεχώρισε η Daily Mail από το TripAdvisor Vacation Rentals.

► The Bus Stop, East Lothian, Σκωτία



Αντί να μετακινήσει τους «επιβάτες» από το ένα μέρος το άλλο το λεωφορείο αυτό οι ταξιδιώτες που θα φτάσουν στην ανατολική Σκωτία θα το λατρέψουν ακριβώς επειδή είναι ακίνητο και αποτελεί το… εποχούμενο σπίτι τους.

Το The Bus Stop διαθέτει μπάρμπεκιου και τζακούζι, ξυλόσομπα και γυάλινη οροφή ενώ είναι σταθμευμένο σε φάρμα με πανοραμική θέα στο Lammermuir Hills. Δύο υπνοδωμάτια -για τέσσερα άτομα- κοστίζουν 150 λίρες τη βραδιά.

► PurePod Cabin, South Island, Νέα Ζηλανδία



Φύση και ανέσεις συνυπάρχουν σε αυτή την «κάψουλα» στο Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Τζάκι που καίει βιοκαύσιμα συνδυάζεται το γυάλινο σπίτι -από κάθε πλευρά- παρέχοντας ανεμπόδιστη θέα στο τοπίο. Κουρτίνες δεν υπάρχουν οπότε, ναι, χρειάζεται προσοχή. Κοστίζει 311 λίρες τη βραδιά.

► Theme Home, Orlando, Φλόριντα



Αυτό ίσως είναι το όνειρο κάθε παιδιού- και του μπαμπά του-αφού διαθέτει δεντρόσπιτο και υπνοδωμάτια με θέμα το διάστημα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Disney World, χωρά 18 άτομα και διαθέτει πισίνα με τζακούζι. Υπάρχει επίσης τραπέζι μπιλιάρδου που μοιάζει με… νεοϋορκέζικο ταξί και ιδιωτική αίθουσα προβολών. Το κόστος του είναι 971 λίρες τη βραδιά.

► Lighthouse Villa, Pula, Κροατία



Με θέα στη χερσόνησο Ίστρια και έναν φάρο, αυτό το ασυνήθιστο κατάλυμα λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και έχει συλλέκτες για το νερό της βροχής. Το πρώτο φως άναψε εδώ στις 8 Αυγούστου του 1883 και ο φάρος λειτουργούσε έως το 1970. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια που χωρούν οκτώ άτομα και η διαμονή κοστίζει από 150 λίρες τη βραδιά.

► WisDome Villa, Lombok, Ινδονησία



Το μίνι «χωριό» με βίλες στο νησί Lombok της Ινδονησίας προσφέρει γαλήνη, ησυχία και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Κάθε υπνοδωμάτιο, που μοιάζει με ιγκλού, εκτείνεται σε δύο ορόφους και διαθέτει υπέρδιπλο στρογγυλό κρεβάτι. Δύο υπνοδωμάτια, που χωρούν έξι άτομα, κοστίζουν από 336 λίρες τη βραδιά.

► Treehouse, Watamu, Κένυα



Κρυμμένο μέσα στα δέντρα κοντά στην ανατολική ακτή της Αφρικής, η μοναδική αρχιτεκτονική αυτού του καταλύματος παρέχει θέα 360 μοιρών τόσο στο δάσος όσο και στον Ωκεανό. Διαθέτει τρία υπνοδωμάτια και κοστίζει από 314 λίρες τη βραδιά.

► Hag Hill Hall, Chesterfield, Derbyshire, Βρετανία



Με τζακούζι, εσωτερική πισίνα και αρκετές αντίκες αυτό το σπίτι στο Chesterfield χρονολογείται από τα 1600. Διαθέτει δύο μεγάλα σαλόνια, τραπεζαρία και χωρά έως 18 άτομα. Στα οκτώ υπνοδωμάτιά του χωρούν 18 άτομα και κοστίζει από 685 λίρες τη βραδιά.

► Villa Torno, Lake Como, Ιταλία



Design, εκπληκτική θέα στη λίμνη Κόμο και συνδυασμός ιστορικών και μοντέρνων στοιχείων συνθέτουν αυτό το σπίτι που είναι εξίσου υπέροχο με την τοποθεσία του. Διαθέτει μεγάλη ξύλινη σάουνα και τα τέσσερα υπνοδωμάτιά του, όπου χωρούν οκτώ άτομα, κοστίζουν από 882 λίρες τη βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου