Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2016

Είναι 92 χρονών, έχει 97 γυναίκες και δηλώνει «πιο ζωντανός από ποτέ»



Ο Mohammed Bello Abubakar μπορούμε να πούμε πως, το λιγότερο, διχάζει την τοπική κοινωνία της πόλης Bida της Νιγηρίας όπου διαμένει.

Ο 92χρονος κληρικός έχει παντρευτεί πάνω από 100 φορές, έχει 97 συζύγους και διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πέθανε λέγοντας «αισθάνομαι πιο ζωντανός από ποτέ».

Ο 92χρονος, ο οποίος έχει αποκτήσει πάνω από 185 παιδιά από τους γάμους του, δηλώνει πως «το να παντρεύομαι αποτελεί θείο κάλεσμα». Οι αρχές δεν γνωρίζουν από πού προέρχεται το εισόδημα του ενώ τον έχουν κατηγορήσει πως η «οικογένεια» του είναι στην πραγματικότητα μια αίρεση.

Για όσους διασπείρουν φήμες για το θάνατο του δήλωσε πως «ζηλεύουν αυτά που έχει κάνει ο Θεός για εμένα» ενώ ανέφερε πως πρόκειται να συνεχίσει να παντρεύεται καθώς «αυτή είναι η αποστολή που μου έχει αναθέσει ο Θεός».

Ο κληρικός έχει παντρευτεί συνολικά 107 φορές αλλά έχει πάρει και 10 φορές διαζύγιο. Για πρώτη φορά έγινε γνωστός το 2008, όταν είχε «μόλις» 86 συζύγους.

«Αν ήταν στο χέρι μου θα είχα παντρευτεί μόλις δυο φορές, αλλά επιτελώ θεάρεστο έργο» δήλωσε.

Αν και το Κοράνι επιτρέπει την πολυγαμία, οι περισσότεροι συμφωνούν πως το ανώτερο είναι τέσσερις σύζυγοι για κάθε άνδρα, δεδομένου ότι μπορεί να τις προσέχει εξίσου.

Ο Mohammed Bello Abubakar όμως το μεταφράζει διαφορετικά. «Το Κοράνι δε βάζει όριο. Εξαρτάται από τη δύναμη σου, την ικανότητα σου και το πόσο προικισμένος είσαι».

Το 2008 συνελήφθη και απελευθερώθηκε με τον όρο να χωρίσει 82 από τις 86 συζύγους του, πράγμα που ποτέ δεν έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου