Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 03, 2016

Το Al Jazeera «πιάστηκε» να βάζει «κομπάρσους» να παίζουν τους τραυματίες στο Χαλέπι (βίντεο)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ότι στο Χαλέπι της Συρίας πέφτουν βόμβες στα «τύφλα» με θύματα αμάχους και γυναικόπαιδα είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση και η σύμμαχός της Ρωσία βομβαρδίζουν με τα αεροπλάνα τους το ανατολικό Χαλέπι, που το ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι τζιχαντιστές χτυπάνε με όλμους και κανόνια της κόλασης το δυτικό Χαλέπι που το ελέγχει η κυβέρνηση.

Ορισμένες φορές οι τζιχαντιστές σφυροκοπούν με χημικά όπλα και τη συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, στο βόρειο Χαλέπι, που ελέγχεται από τους Κούρδους.

Τα χημικά αέρια που οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές ρίχνουν στους Κούρδους οι δυτικοί λένε ότι τα ρίχνει η κυβέρνηση στους τζιχαντιστές.

Τις τελευταίες ημέρες οι «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές (δηλ. η Αλ Κάιντα), που πολιορκούνται από την κυβέρνηση στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, κατηγορούν τη Δαμασκό και τη Ρωσία ότι τους βομβαρδίζουν τα νοσοκομεία. Ισχυρίζονται ότι έχουν δεκάδες -ακόμα και εκατοντάδες- τραυματίες αμάχους (πέρα από νεκρούς).

Στους ισχυρισμούς αυτούς δεν υπάρχει διασταύρωση. Οι πληροφορίες εκπέμπονται αποκλειστικά από τους τζιχαντιστές και οι δυτικές κυβερνήσεις τις αποδέχονται.

Στην όλη προπαγάνδα υπέρ των τζιχαντιστών, στις ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού, είναι «επιστρατευμένο» και το Al Jazeera με ρεπορτάζ και πολεμικές ανταποκρίσεις μέσα από τις ανατολικές συνοικίες.

Το διεθνές αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο είναι ιδιοκτησίας της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ, της ίδιας οικογένειας που υποστηρίζει με κάθε μέσο τους τζιχαντιστές.

Το Al Jazeera μετέδωσε ένα «αποκλειστικό ρεπορτάζ» μέσα από νοσοκομείο του Χαλεπιού που είχε γεμίσει με αμάχους τραυματίες που σφάδαζαν από τους πόνους.

Το «αποκλειστικό ρεπορτάζ» αποσκοπούσε να δείξει στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα αθώα θύματα της αεροπορικής φρίκης που εξαπολύει η κυβέρνηση της Δαμασκού και η Μόσχα.

Θα μπορούσε πράγματι να ήταν ένα συγκινητικό ρεπορτάζ εάν δεν ήταν στημένο. Τι εννοούμε στημένο;

Όπως μετέδιδε το Al Jazeera εικόνες μέσα από το νοσοκομείο του «χαμού» -αρκετά πειστικό το όλο θέαμα να παραδεχτούμε- ένας από τους επιστρατευμένους «κομπάρσους» δεν συντονίστηκε σωστά με τον οπερατέρ και τον έπιασε το πλάνο για μερικά δευτερόλεπτα να χαμογελά σαν «ηλίθιος». Μόλις κατάλαβε ότι «μπήκε» στο πλάνο, από εκεί που γέλαγε… «έπεσε ξερός».

Το Al Jazeera έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για κατασκοπία και προπαγάνδα. Το ακόλουθο βίντεο αποδεικνύει ότι είναι ένα αναξιόπιστο Μέσο που κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του για την ενημέρωσή του.

Δείτε το «αποκλειστικό – ρεπορτάζ» του Al Jazeera, που προφανώς και είναι αποκλειστικό διότι είναι στημένο:



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου