Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 08, 2016

Το ελληνικό bar που μπήκε στα 10 καλύτερα του κόσμου του 2016



Στην πρώτη δεκάδα των world's 50 best bars, φιγουράρουν 9 μπαρ από Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Ποιο είναι το ελληνικό που μπήκε σφήνα; (φωτογραφίες)


Εάν θεωρείται ότι τα μπαρ έχουν "σκληρή" πόρτα ακόμη πιο σκληρή είναι η πόρτα για τα ίδια όταν διεκδικούν μία θέση στα world's 50 best bars του 2016. Το the Clumsies, στον αριθμό 30 της οδού Πραξιτέλους στην Αθήνα όχι μόνο κατάφερε να περάσει την σκληρή αυτή πόρτα αλλά να είναι και το μόνο στην δεκάδα που δεν βρίσκεται σε Νέα Υόρκη ή Λονδίνο. Συγκεκριμένα τα πέντε από τα δέκα βρίσκονται στο Λονδίνο, τα τέσσερα στην Νέα Υόρκη και από την ένατη θέση φιγουράρει το The Clumsies.





Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα του μπαρ η ιστορία του The Clumsies ξεκινάει το 2012 όταν δύο μέχρι τότε άγνωστοι, ο Βασίλης Κυρίτσης (Greek World Class Winner 2012) και ο Νίκος Μπακούλης (Greek World Class Winner 2011) θα βρεθούν πίσω από την ίδια μπάρα. Στην συνέχεια ήρθαν σε επαφή με τρεις ακούραστους επαγγελματίες της εστίασης, τον Λευτέρη Γεωργόπουλο, τον Θάνο Τσουνάκα και τον Γιώργο Καίσαρη και όλα τα άλλα είναι ιστορία.


To The Clumsies δεν είναι όμως το μόνο αθηναϊκό μπαρ που φιγουράρει στην λίστα του World's 50 best bars για το 2016 καθώς στην 40 θέση συναντάμε το Baba Au Rum στο στενό της Κλειτίου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι καλύτερο μπαρ στον πλανήτη το The Dead Rabbit στην Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου