Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 11, 2016

Το βουστάσιο και το πρατήριο του Φιλίππου



Το βουστάσιο Φιλίππου βρισκόταν στην οδό Αγίας Παρασκευής κοντά στον Άγιο Λουκά. Ιδιοκτήτης του ήταν ο Αθανάσιος Φιλίππου, παππούς των σημερινών ιδιοκτητών της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.
Όπως αναφέρει η κάτοικος της περιοχής Ρίκα Σεϊζάνη, στο βιβλίο της Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τα Πατήσια: "Η μυρωδιά από τις αγελάδες και το σανό ερχόταν βαριά ως έξω γιατί το βουστάσιο ήταν υπαίθριο μ' ένα απλό στέγαστρο για τις αγελάδες. Είχα μπεί μέσα και ήξερα πώς είναι. Η γιαγιά μού διηγόταν πως από 'κει έπαιρνε το γάλα μου όταν ήμουν μωρό. Είχε μάλιστα απαιτήσει να της δίνουν από μια ορισμένη αγελάδα που την είχε ξεχωρίσει σαν την πιο υγιή" (σελ. 44-45).


Το πρατήριο Φιλίππου βρισκόταν στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Λυσιατρείου, και πουλούσε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι και γλυκά γάλακτος). Το γιαούρτι του ήταν τόσο φημισμένο σε όλη την Αθήνα, που πολλοί έρχονταν με το τραμ στα Πατήσια και σχημάτιζαν ουρές για να το αγοράσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου