Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 12, 2016

Ε τότε, αρχίδια δημοσιογράφος είσαι ρε...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nikos Roussis

Είσαι δημοσιογράφος ρε μπάμια?
Ε, ναι...

Εχεις πάει, μέσα στην νύχτα, σε μπουζουκάδικο, ύστερα από τηλεφώνημα
φίλου σου, να πιάσεις στα πράσα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος με πασίγνωστο εμπορο όπλων, να συνομολογούν ένα «ντήλ» και έχεις καταγράψει την συνομιλία τους, σε μαγνητόφωνο που έβαλε κάτω από το... τραπέζι ο σερβιτόρος?
Ε, όχι, όχι
Εχεις κάτσει τρία μερόνυχτα άγρυπνος, για να μιλήσεις μέσω του Ελλάς Ράδιο, με έλληνες διασωθέντες από ξένα πλοία, σε ναυάγιο που συνετάραξε το πανελλήνιον, προκειμένου να καταγράψεις τα πραγματικά αίτια του ναυαγίου?
Οχι βέβαια...
Εχεις σηκωθεί σε συνέντευξη Τύπου, γνωστού εφοπλιστή τραμπούκου, που προαλείφονταν για αγοραστής κεντρικής ελληνικής τράπεζας, να θίξεις δημόσια τον ανδρισμό του, για να βγάλεις την «είδηση»?
Οχι, μα τι είναι αυτά που μου λες.
Εχεις πάει κι’ έχεις κατσικωθεί με τις ώρες στο γραφείο πασίγνωστου δικηγόρου, απειλώντας τον ότι δεν πρόκειται να φύγεις αν δεν πάρεις μαζί σου, όλο το «μπαούλο» με τα χαρτιά της δικογραφίας, του μεγαλύτερου τραπεζοεκδοτικού σκανδάλου από την εποχή της Μεταπολίτευσης?
Οχι.
Εχεις προκαλέσει στα ίσια έλληνα πρωθυπουργό, εξερχόμενο από γιαλατζί εκδήλωση, λέγοντας του ότι «εγώ δεν ήλθα εδώ να χάσω την ώρα μου κύριε πρωθυπουργέ και θέλω να μου πείτε για ποιόν ακριβώς λόγο βρεθήκατε σ’ αυτή τη σύναξη της επιχειρηματικής ελίτ»?
Οχι ρε παιδί μου, με κούρασες.
Εχεις φάει χρόνια από τη ζωή σου, συνεργαζόμενος με δικηγόρο, για να βρείς που είχανε μπαζώσει τα κλεμμένα, αυτοί που είχανε τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Ελλάδα?
Ωωωχ, όχι
Εχεις φύγει από την Ελλάδα, με μόνο το τουριστικό συνάλλαγμα στην τσέπη, να γυρίσεις την Ευρώπη, προσπαθώντας να βρείς στοιχεία για την εμπλοκή της βρωμοχώρας σου, στο σπάσιμο του εμπάργκο όπλων προς Ιράκ και Ιράν, τότε που «μαλώνανε»?
Οχι, ήμουνα μικρός.
Εχεις μάθει να αμφισβητείς εμπράκτως και πάντα με στοιχεία, αυτά που λένε οι πολιτικοί δημόσια ή στην Βουλή?
Οχι σου λέω
Ε τότε, αρχίδια δημοσιογράφος είσαι ρε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου