Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 07, 2016

Πιστεύετε κι εσείς ότι ο κόλιανδρος έχει γεύση σαπουνιού; Οι ειδικοί εξηγούν τον λόγο



Τον κόλιανδρο είτε τον λατρεύεις, είτε τον μισείς. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βάζουν σε όλα τους τα φαγητά και τον προτιμούν σε σχέση με τον μαϊντανό και άλλοι που δεν αντέχουν καθόλου τη γεύση του και δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι τους θυμίζει σαπούνι.

Αυτόν τον «διχασμό» ως προς τον κόλιανδρο έρχεται να εξηγήσει ένα βίντεο από το κανάλι SciShow, το οποίο εξηγεί γιατί το 4-14% του πληθυσμού θεωρεί ότι ο κόλιανδρος έχει γεύση σαπουνιού.



Όπως αναφέρει στο βίντεο ο Hank Green, η γεύση που έχει για τον καθένα μας ο κόλιανδρος είναι θέμα γονιδιακό. Όπως τόνιζε, έπειτα από έρευνες, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι σιχαίνονται τον κόλιανδρο έχουν μία ομάδα γονιδίων που ονομάζεται OR6A2 και μπορεί να εντοπίσει πιο εύκολα τις ουσίες που περιέχονται τόσο στο σαπούνι, όσο και τον κόλιανδρο.

Σε περίπτωση που ανήκετε στην κατηγορία όσων μισούν τον κόλιναδρο, λοιπόν, δεν φταίτε εσείς, έτσι γεννηθήκατε! Προτιμήστε τον μαϊντανό, αντ' αυτού.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου