Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Περισσότερες οι συμβάσεις καθαριότητας που παρατείνονται –Δύο αλλαγές στην τροπολογίαΜε δύο (νέες) αλλαγές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  θα ψηφιστεί την επόμενη Τετάρτη από την Βουλή η επίμαχη τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας σε δημόσιο, ΟΤΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία (υπέρ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, κατά ΝΔ, επιφυλάξεις από τα υπόλοιπα κόμματα) από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής πρόκειται να εισαχθεί ως άρθρο 16 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας του υπουργείου Παιδείας για το «Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας» το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις εξής αλλαγές:

-Θα παρατείνονται έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ, επιβεβαιώνοντας τη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου ΟΤΑ και διαψεύδοντας την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

–Όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια και η παράτασή του δεν θα εξαρτάται από τις «εγγεγραμμένες πιστώσεις στους οικείους προϋπολογισμούς», φράση η οποία θα αφαιρεθεί από την τροπολογία που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

 Όπως έγραψε και χθες η aftodioikisi.gr, αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων. Να σημειωθεί ότι για αυτοδικαία παράταση όλων των συμβάσεων έκανε λόγο στην χθεσινή του ανακοίνωσή και το Συνδικάτο ΟΤΑ, ενώ αντίθετα στο δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σημείο αυτό ήταν θολό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου