Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 10, 2016

ΣΚΩΤΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΦΙΝΓΚΑΛ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ο Ιούλιος Βερν, ο Μέντελσον και οι Pink Floyd, είναι ορισμένοι που εμπνεύστηκαν από το προϊστορικό σπήλαιο Φίνγκαλ, στη Σκωτία!

Το σπήλαιο βρίσκεται στις Εσωτερικές Εβρίδες και εκτιμάται πως διαμορφώθηκε πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια. Έχει ύψος 22 μέτρων, ενώ τα πετρώματα του είναι μοναδικά.

Περιβάλλεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό, και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι οι εκατοντάδες στήλες από βασάλτη, οι οποίες δημιουργήθηκαν από τη μαζική ροής λάβας. Η διαδικασία της στερεοποίησης και της ψύξης της λάβας έχει οδηγήσει στο εξαγωνικό σχήμα των στηλών.

Λόγω του μεγέθους του σπηλαίου και της εγγύτητας του προς τον ωκεανό, κάθε ήχος οδηγεί σε μια ηχώ παρόμοια με αυτή που υπάρχει σε καθεδρικούς ναούς. Το φαινόμενο αυτό ενισχύει την ομορφιά και το μυστήριο του σπηλαίου. Κατά συνέπεια, δεν είναι να απορεί κανείς που η δημοτικότητα αυτού του τόπου αυξήθηκε σταδιακά στο πέρασμα των αιώνων.

Αν και το είχαν επισκεφθεί ο Ιούλιος Βερν και η βασίλισσα Βικτόρια, δεν ήταν γνωστό στο κόσμο μέχρι το 1829. Αυτό που το έκανε διάσημο, ήταν ένα έργο του ρομαντικού συν



θέτη Μέντελσον «η οβερτούρα του σπηλαίου Φίνγκαλ». Αργότερα, οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας το όνομα του σπηλαίου.

Το σπήλαιο μπορεί να το επισκεφθεί κανείς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με ειδικές κρουαζιέρες, που επιτρέπουν στους περίεργους επισκέπτες να το εξερευνήσουν και να αναρριχηθούν στους βράχους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου