Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

Ξηλώνουν την κεντρική πλατεία της Τρίπολης για να βρουν θησαυρό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ανασκαφές αρχίζουν στη κεντρική πλατεία στην Τρίπολη προκειμένου να ανακαλύψουν αν υπάρχει κάτι σπάνιο, όπως ισχυρίζεται ένας 65χρονος.

Μάλιστα, το επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος της πόλης ο οποίος έχει χορηγήσει τις σχετικές άδειες από πλευράς δήμου ενώ επίσης υποστήριξε πως ο 65χρονος του οποίου η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα νόμιμα έγγραφα έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που δίδεται άδεια για κάτι σχετικό, αλλά πρέπει να ξέρετε πως δεν θα σκάβει χωρίς επίβλεψη”, σημείωσε ο δήμαρχος κ. Παυλής στην εφημερίδα Freddo, ενώ όσον αφορά την ταυτότητα του 65χρονου ο δήμαρχος σημείωσε πως πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό και αξιόπιστο άνθρωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 65χρονος φαίνεται πως έχει στην διάθεσή του χάρτες και στοιχεία που οδηγούν στον θαμμένο θησαυρό που βρίσκεται στην Πλατεία Ηρώων και ο λόγος γίνεται για πολύτιμα μέταλλα, χρυσό και αντικείμενα από εποχής τουρκοκρατίας.

Ο 65χρονος που πήρε τη σχετική άδεια για να προχωρήσει στην ανασκαφή, αν υπάρξουν ευρήματα θα φορολογηθεί από το κράτος με βάση την αξία του θησαυρού.

Η ανασκαφή θα γίνει υπό την επίβλεψη κλιμακίου της Αστυνομίας, του δήμου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του υπουργείου Πολιτισμού και, αν υπάρξουν ευρήματα, το κράτος θα εκτιμήσει την αξία τους, θα φορολογηθούν και ο χρυσοθήρας θα μοιραστεί εξ ημισείας ό,τι απομείνει με τον δήμο Τρίπολης. Φυσικά, θα πρέπει και να αποκαταστήσει το χώρο της ανασκαφής!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου