Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2016

ΝΔ: Οι συμβασιούχοι καθαριότητας δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν


Kατηγορηματικός ότι οι συμβασιούχοι καθαριότητας στους οποίους η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε χθες στη Βουλή παρατείνει τις συμβάσεις έως 31.12.2017,
δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν είναι ο υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς. 

Επιχειρώντας να εξανεμίσει όποιες ελπίδες έχουν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που υπολογίζονται σε 15 έως 20.000, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου το 2018 μετά από συνεχόμενη εργασία έως και 30 μήνες σε δημόσιο, ΟΤΑ, ο κ. Γεωργαντάς υποστήριξε χθες στη Βουλή ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει μια νέα γενιά ομήρων συμβασιούχων υπαλλήλων οι οποίοι προσδοκούν μια μονιμοποίηση, όμως είναι μια προσδοκία που με βάση το νομικό καθεστώς αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να συμβεί, γιατί έρχεται σε αντίθεση και με το άρθρο 103 του Συντάγματος και με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004.» 

 Πάντως, ο βουλευτής της ΝΔ παρέλειψε να πει τι θα κάνει το κόμμα του με τους συγκεκριμένους συμβασιούχους οι οποίοι, όσον αφορά τους δήμους, προσελήφθησαν, κυρίως, από «γαλάζιους» και «πράσινους» δημάρχους, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση πριν το τέλος του 2017.

Παράλληλα ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή επανέλαβε το επιχείρημα του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη ότι εφόσον παραταθούν οι συμβάσεις καθαριότητας «πολλοί από τους δημάρχους θα υποχρεωθούν να αυξήσουν τα δημοτικά τέλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου