Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 16, 2016

Οι τηγανητές πατάτες αλλιώς... Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αν σου αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, θα λατρέψεις αυτή τη συνταγή...

Για 4 μερίδες θα χρειαστείς

4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε λεπτές λωρίδες

1/4 κούπα ελαιόλαδο

4- 6 σκελίδες σκόρδο (τις οποίες θα ψήσεις στο φούρνο και θα λιώσεις)

1 κ.γ φρέσκια ρίγανη

1 κ.γ φρέσκο βασιλικό

Πιπέρι καγιέν, αλάτι, πιπέρι

200γρ. φέτα

Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα

Για να κάνεις τη σος θα χρειαστείς

1/2 κούπα μαγιονέζα με ελαιόλαδο

1 κ.σ μουστάρζα ντιζόν

4-6 σκελίδες σκόρδο (ψημένες στο φούρνο)

Μια πρέζα σαφράν

1-2 κ.σ χυμό λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

(Πατάτες)

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 250 βαθμούς κελσίου, ανακατεύεις (καλά) τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Τις απλώνεις σε αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνεις για 15 με 20 λεπτά, τις γυρνάς, μειώνεις τη θερμοκρασία στο 200 και ψήνεις για άλλα 15 με 20 λεπτά.

(Σος)

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύεις όλα τα υλικά για τη σος. Τόσο απλό!

Όταν είναι έτοιμες τις ανακατεύεις με το βασιλικό, τον μαϊντανό και τη φέτα και τις σερβίρεις με τη σος. Βγάζεις μικρές κραυγές ευχαρίστησης όταν τις φας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου