Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2016

Γιατρός... πετυχημένος με πελατεία αλλά χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος



Χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος διατηρούσε ιατρείο επί σειρά ετών ένας 76χρονος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Ηλιούπολη για κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα απάτη σε βάρος πολιτών και του Δημοσίου.

Πρόκειται για έναν συνταξιούχο παθολόγο, ο οποίος ήταν γνωστός στην περιοχή του και μάλιστα είχε μεγάλη πελατεία. Αυτό που δεν γνώριζαν οι πελάτες του, ωστόσο, είναι ότι είχε διαγραφεί το 1996 από τον Ιατρικό Σύλλογο για χρέη με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί δύο χρόνια αργότερα, το 1998, η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας Ηλιούπολης ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός παρατήρησε ότι ένας πολίτης είχε προσκομίσει στο Τμήμα δικαιολογητικά για την απόκτηση άδειας οπλοφορίας που έφεραν τη σφραγίδα μη νόμιμου γιατρού. Κατόπιν, διαπιστώθηκε ότι όχι μόνο ο 76χρονος διατηρούσε γραφείο με μεγάλη πελατεία αλλά μπορούσε και να συνταγογραφεί φάρμακα για τον ΕΟΠΥΥ γιατί λόγω γραφειοκρατικού λάθους δεν του είχε αφαιρεθεί ο κωδικός του που του επέτρεπε τη συνταγογράφηση. Άνδρες της Ασφάλειας που υποδύθηκαν τους πελάτες τον συνέλαβαν προχθές την ώρα που εκείνος παρέλαβε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Υπολογίζεται από τους αστυνομικούς ότι από το 2011 είχε κόψει αποδείξεις ύψους 70.000 ευρώ στους πελάτες του, όπως προκύπτει από το μπλοκ αποδείξεων που κατασχέθηκε από το γραφείο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου