Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Παγωμένα απομεινάρια μιας σκοτεινής εποχής: Καλοδιατηρημένα ευρήματα από βάση των Ναζί στην Αρκτική


Μνήμες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και θεωρίες συνωμοσίας περί ξεχασμένων, μυστικών βάσεων του Ράιχ στους πόλους, όπου κατέφυγαν κορυφαία στελέχη της ναζιστικής ηγεσίας μετά το τέλος του πολέμου, φέρνουν στο νου οι εικόνες από τη βάση- μετεωρολογικό σταθμό Schatzgräber, στην Αρκτική (στη νήσο «Γη της Αλεξάνδρας», στο αρχιπέλαγος του Φραγκίσκου Ιωσήφ).

Ο σταθμός ήταν σε χρήση μεταξύ του 1943 και του 1944, και καταστράφηκε (χρόνια μετά την εγκατάλειψή του) από τους Σοβιετικούς τη δεκαετία του 1950, λόγω της στρατηγικής του σημασίας κατά τα πρώτα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Στην περιοχή κατασκευάστηκε σοβιετικό αεροδρόμιο και στρατιωτική βάση, ωστόσο η εμφάνιση των διηπειρωτικών πυραύλων σύντομα μείωσε κατακόρυφα την στρατιωτική τους αξία.

Παρόλα αυτά, τα απομεινάρια του σταθμού των Ναζί βρίσκονται ακόμα εκεί, και έχουν διατηρηθεί πολύ καλά, εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, που επικαλείται το PolitRussia, έχουν βρεθεί περίπου 500 αντικείμενα, περιλαμβανομένων πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού, προσωπικών αντικειμένων, εγγράφων, μετεωρολογικών οργάνων κ.α. Σε κάποια από αυτά είναι ευδιάκριτο ακόμα το σύμβολο του αγκυλωτού σταυρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου