Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Το απόλυτο Πυργιώτικο αφιέρωμα: Στην Ηλεία τα αυτοκίνητα είναι αλλιώςΜηχανάκι Dukes, Smart Louis Vuitton, ποδήλατο με στερεοφωνικό και αγροτικό με λαγούς και πετραχήλια μόνο στην Ηλεία (Pics)Μεγάλη έμπνευση έχουν αρκετοί
ιδιοκτήτες οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους της Ηλείας. Ο φακός μας κατέγραψε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις, όπου ότι κι αν γίνει τα βλέμματα θα πέσουν πάνω στις ευφάνταστες δημιουργίες σε δύο και τέσσερις τροχούς. Μηχανάκια, ποδήλατα, μικρά και μεγαλύτερα αυτοκίνητα, διαμορφωμένα, διακοσμημένα, με τέτοιο τρόπο που είναι μάλλον αδύνατον να μην τα προσέξεις.Το ποδήλατο με το στερεοφωνικό


Είναι πραγματικά άδικο μόνο ένας οδηγός αυτοκινήτου να απολαμβάνει τη μουσική του ενώ οδηγεί. Έτσι οι νεαροί ιδιοκτήτες ποδηλάτων στον Πύργο, ανέλαβαν δράση και εξόπλισαν τα δίτροχά τους με το κατάλληλο ηχοσύστημα. Βασική προϋπόθεση, να υπάρχει μια πηγή ενέργειας και ο κατάλληλος χώρος για το radio-cd και τα ηχεία… Οι δημιουργοί που έχουμε εντοπίσει στους δρόμους του Πύργου δεν είναι λίγοι αλλά μια ομάδα εφήβων που σκέφτηκαν πως θα μπορούν και αυτοί οδηγώντας το ποδήλατό τους να ακούνε… Παντελίδη.

Στο τιμόνι κατάφεραν να στερεώσουν το radio-cd. Κάτω από τη σέλα βρήκαν χώρο για μια μικρή, αλλά με επαρκή δύναμη μπαταρία, ενώ στο σκελετό κατάφεραν να ενσωματώσουν μια βάσει με δύο μεγάλα ηχεία. Φυσικά το ποδήλατό τους αυτό δεν το αφήνουν από τα μάτια τους, για να μην κάνει «φτερά» από κάποιους που θα το βάλουν στο μάτι μαζί με τον εξοπλισμό. Γυρνούν στην πόλη, κάνοντας βόλτες μετά μουσικής.
Το δίτροχο των Dukes


Οι παλιότεροι θυμούνται καλά την εποχή των Dukes. Οι νεότεροι ίσως έμαθαν μερικά πράγματα από το ρεμεικ της σειράς για την μεγάλη οθόνη. Οι πρωταγωνιστές ο Μπο και ο Ντιουκ μαζί με την χυμώδη ξαδέρφη Νταίζη, μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον, δοκιμάζοντας τις δυνατότητες του Στρατηγού Λη, του μυώδους Dodge Charger του 1969. Στον Πύργο, ο ιδιοκτήτης ενός Chaly του δημοφιλούς δίτροχού μοντέλου της Honda, σκέφτηκε να το διακοσμήσει στα χρώματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Στρατηγού Λη. Και το αποτέλεσμα νομίζουμε το βλέπετε… Εντυπωσιακό και δύσκολο να μην το προσέξεις.
Το Smart του Louis Vuitton


Το Smart For Two και μόνο από τα χαρακτηριστικά του μοντέλου, είναι ικανό να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα, στο πέρασμά του στο δρόμο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα Smart «ντυμένο» στα χρώματα της γνωστής εταιρίας πολυτελών δερμάτινων ειδών που ίδρυσε στα μέσα του 1850 ο Louis Vuitton στο Παρίσι. Αν λοιπόν μια γνήσια τσάντα Louis Vuitton μαγνητίζει κυρίως τα γυναικεία βλέμματα, φανταστείτε τι συμβαίνει όταν περνά το τετράτροχο Louis Vuitton…
Το αγροτικό μορφή του κάμπου


Ένα παλιό αγροτικό Nissan στον Κάμπο της Ηλείας, είναι αυτό που γίνεται το επίκεντρο των συζητήσεων από όπου κι αν περάσει. Ο ιδιοκτήτης του, που πιθανότατα λέγεται Χρύσανθος – μιας και αυτό το όνομα είναι αποτυπωμένο πάνω στο αυτοκίνητο – έχει βάλει επάνω ότι μπορεί κανείς να φανταστεί και έχει καταφέρει να ξεχωρίζει και να προσεχθεί ακόμα και από τον πιο αδιάφορο περαστικό.

Πέρα από τους πολλούς προβολείς, αυτοκόλλητα, σημαίες, διακοσμητικά, φάρους, περικεφαλαίες, άλογα με ινδιάνους, πέταλα και πολλά άλλα, έχει και τα μηνύματά του στην καρότσα. Πρώτον ενημερώνει πως «περί ορέξεως ουδείς λόγος»… Έπειτα δηλώνει «Κράτα με σε απόσταση». Τρίτον λέει «Φίλε πρόσεχε είμαι γέρος» και τέλος προειδοποιεί «Μάγκα μη μ’ ενοχλείς»… Στο εσωτερικό της καρότσας ένα ακόμα μήνυμα αναφέρει «Αγάπα με όπως σε αγαπώ – όσο την πεθερά σου» και νομίζουμε πως εδώ έχουν ειπωθεί όλα από τον ιδιοκτήτης του συμπαθέστατου οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου