Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2016

Βίντεο: Τι συμβαίνει στο σώμα όταν πληγωνόμαστε ερωτικά



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορεί να επηρεαζόμαστε σωματικά και πνευματικά όταν κάποιος μας πληγώνει; Ιδού η απάντηση (Vid)


Όλοι έχουμε, έστω και μια φορά, νιώσει την καρδιά μας να ραγίζει, είτε από την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είτε από μια ερωτική απογοήτευση.





Η Helen Fisher βιολόγος - ανθρωπολόγος και συγγραφέας του βιβλίου "Η ανατομία της Αγάπης" εξηγεί τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην σωματική και πνευματική υγείας ενός ανθρώπου ερωτική απογοήτευση.
Here's what happens to your brain and body when someone breaks your heart
The scientific reasons why heartbreaks hurt so much.
h
 

Tο πρώτο σύμπτωμα που κάνει την εμφάνισή τους είναι το άγχος του χωρισμού ή ανάγκη δηλαδή που σε κάνει να θες να βρίσκεσαι με τον άνθρωπό σου, που θες να μιλάτε να ανταλλάσσετε μηνύματα και να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία.

Αργότερα, όπως εξηγεί η επιστήμονας που παρατήρησε τη λειτουργία του εγκεφάλου των ανθρώπων που είχαν υποστεί μια τέτοια απογοήτευση, επικρατεί η "απογοητευτική έλξη" η οποία προκύπτει από το γεγονός ότι δεν παίρνεις από τον άλλο αυτό που αναζητάς. Το αποτέλεσμα είναι ότι προσπαθείς ακόμη περισσότερο για να τραβήξεις το ενδιαφέρον του/ της.

Παρατηρώντας τον εγκέφαλο, η επιστήμονας διαπίστωσε πως τρεις διαφορετικές περιοχές του ενεργοποιούνται προσπαθώντας να καλύψουν την ανάγκη που προκύπτει από τον "εθισμό" σ' ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, ακολουθώντας τις ίδιες ακριβώς λειτουργίες του εγκεφάλου των εθισμένων σε ναρκωτικά ανθρώπων.

Τέλος, η εγκεφαλική λειτουργία προκαλεί πόνους σ' όλο το σώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου