Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2016

Αϊτή: Άνθρωποι επιστρέφουν στη ζωή των σπηλαίων μετά την καταστροφή του τυφώνα Μάθιου (φωτό)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Όταν η βροχή έρχεται τη νύχτα στα απομακρυσμένα βουνά της χώρας οι άνθρωποι προσπαθούν να προστατευθούν με ότι τους έχει απομείνει, γράφουν οι New York Times.


Μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Μάθιου από το νησί, δεκάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε σπηλιές, το μόνο μέρος στο οποίο μπορούν να προφυλαχθούν καθώς χιλιάδες άνθρωποι σε ορεινά χωριά είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται από την ισχυρή καταιγίδα.

Τα πρωινά συμπληρώνει η εφημερίδα, προσπαθούν να επανορθώσουν τις ζημιές στα χωριά τους, αλλά με τη βροχή επιστρέφουν στις σπηλιές και παρά την υγρασία, το δύσβατο τοπίο και το βαθύ σκοτάδι είναι ευγνώμονες γιατί τουλάχιστον δεν βρέχονται.

«Είναι το σπίτι μας, το οποίο δημιούργησε ο θεός και είναι αυτό που έχουμε περισσότερο ανάγκη» λένε οι κάτοικοι των σπηλαίων και προσθέτουν ότι χωρίς αυτές τις σπηλιές πολλοί άνθρωποι θα είχαν πεθάνει.

Η χώρα πάλευε να συνέλθει από το σεισμό του 2010 που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα και τις γύρω περιοχές, σήμερα τα σχολεία τα νοσοκομεία είναι και πάλι εκτός λειτουργίας και οι άνθρωποι που έχασαν τα σπίτια τους δεν έχουν καμία ελπίδα για βοήθεια. Οι σπηλιές είναι ότι τους έχει απομείνει.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι σπηλιές που φιλοξενούν περισσότερα από 550 άτομα στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο δήμαρχος του Beaumont, Alexis Faveur, λέει ότι υπάλληλοι του δήμου μεταφέρουν κάποια τρόφιμα στους κατοίκους των ορεινών χωριών, αλλά δεν υπάρχει χώρος για να στεγαστούν στα καταφύγια της πόλης γιατί είναι ήδη όλα με πολύ περισσότερο κόσμο από όσο μπορούν να στεγάσουν.

«Το μόνο καταφύγιο που μπορούν να βρουν είναι μέσα σε σπηλιές» λέει από το γραφείο του, το οποίο δεν έχει ρεύμα και προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν άλλα σπίτια εδώ».
 
 
Η Αϊτή επέστρεψε στην εποχή των σπηλαίων - Media
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου