Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 05, 2016

Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν-Του Θανάση Καρτερού

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


 
 




 


Πάντως από πλήξη δεν κινδυνεύουμε. Κάθε μέρα αχός βαρύς ακούγεται. Καθείς και τη θέση του, με τις θέσεις του, αλλά με μια κοινή θέση: Να φύγουν από τη μέση ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του. Ο Κυριάκος του αυθάδους πυρετού, οι παρατρεχάμενοι των ποταμών του Σταύρου και των ελών της Φώφης, οι ναζί, οι συμμορίες που υποδύονται την αστική τάξη, τρομάρα μας, οι μουχλιασμένοι συνδικαλιστές άλλων εποχών
. Όλος ο καλός ο κόσμος, που μας έφερε ώς εδώ και θέλει να μας γυρίσει στις παλιές, κερδοφόρες εποχές. Αγριεμένος, αδίσταχτος, άρρωστος από το γεγονός ότι ακόμα στο Μαξίμου είναι τα παλιόπαιδα.
Οι άλλοι, πάλι, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται με τη δημοκρατία, την ενημέρωση, τη σύγκρουση όλης της συμμορίτικης σαπίλας και της συφοριασμένης νομενκλατούρας της με την κυβέρνηση. Οι δικοί μας εννοώ, οι πολύ αριστεροί και πολύ -πάρα πολύ, όμως- επαναστάτες και κομμουνιστές. 
Να τρίβεις τα μάτια σου, μπροστά σε μια εκστρατεία τυφλότητας. Δεν βλέπουν, ή κάνουν ότι δεν βλέπουν, τι θα γίνει αν τα καταφέρουν οι υπάλληλοι των ΣΕΒαρωνολήσταρχων να ξανάρθουν στα πράγματα. Ποια τύχη περιμένει μια κοινωνία ήδη σακατεμένη από χρόνια και χρόνια αιχμαλωσίας.
Φτάσαμε στον δήμαρχο που επιτίθεται στον πρωθυπουργό επειδή η κυβέρνηση απέδωσε στον δήμο αυτό που επί δεκαετίες διεκδικούσε. Στον ΛΑΕπρόβλητο που εξηγούσε από το κανάλι του Αλαφούζου ότι ο διαγωνισμός του Παππά επιδιώκει να υποτάξει τα κανάλια -τους βαρόνους δηλαδή- στο κόμμα και στην κυβέρνηση. 
Στους μονίμως διαδηλώνοντες, και δηλώνοντες, ως αριστεροί υπεράνω υποψίας, γιατί η κυβέρνηση δεν είναι αριστερή. Στην Πλεύση που εξαγγέλλει ποινικές διώξεις υπουργών και λοιπών -το ίδιο εξαγγέλλει χθες κι ο Πρετεντέρης, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα.
Τέλος πάντων, καθένας τις ευθύνες του. Η πραγματικότητα όμως δεν σηκώνει παρακάμψεις: Η κυβέρνηση έχει μπροστά της -πάλι- έναν εμπρηστικό εκβιασμό. Σε πλήρη εξέλιξη: Φύγετε, αλλιώς τα κάνουμε μπάχαλο. Εξηγημένοι όμως: αν πέρσι ο Τσίπρας αναγκάστηκε να συμβιβαστεί, τώρα δεν έχει κανένα τέτοιο περιθώριο.
Γιατί θα ήταν ζημιά ανυπολόγιστη για τη χώρα να τα διπλώσει μπροστά στους Λαιστρυγόνες. Συνεπώς, δεν... Στο κάτω-κάτω, στη διακυβέρνηση οι αριστεροί μαθητεύουν, αλλά στην αντοχή αριστεύουν από πολύ πιο χαλεπούς καιρούς. Σιγά μην κλάψουν, σιγά μη φοβηθούν, τώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου