Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 26, 2016

Ισπανία: Γιατί στις Βαλεαρίδες δεν θέλουν να γυρίσουν τα ρολόγια μία ώρα πίσω



Στην ανατολικότερη περιοχή της Ισπανίας υποστηρίζουν ότι υποφέρουν με τη χειμερινή ώρα και ότι η αλλαγή της ώρας κάθε φθινόπωρο αφορά θέματα που έχουν ξεπεραστεί, κάνοντας λόγο για «παρωχημένες βιομηχανικές ανησυχίες».




Οι Βαλεαρίδες επιμένουν στη θερινή ώρα. Επιμένουν να κρατήσουν λίγο ακόμη το φυσικό φως, που, όπως λένε, ωφελεί την υγεία και την καλή διάθεση στα νησιά του αρχιπελάγους.

Κι όλα αυτά, ενώ η υπόλοιπη Ισπανία ετοιμάζεται να γυρίσει τα ρολόγια πίσω κατά μία ώρα την Κυριακή.

Tο κοινοβούλιο των Βαλεαρίδων Νήσων αναμένεται να εγκρίνει πρόταση με την οποία θα ζητά από την κυβέρνηση να επιτρέψει να κρατήσουν την επιπλέον ώρα της ημέρας, με το επιχείρημα ότι ακριβώς επειδή πρόκειται για την ανατολικότερη περιοχή της Ισπανίας, το αρχιπέλαγος υποφέρει περισσότερο από την ετήσια μεταβολή.

Μάλιστα η πρόταση είναι διακομματική, αφού όλα τα κόμματα ζητούν από την Μαδρίτη να παραμείνει η θερινή ώρα.

Λαμβάνοντας υπόψη τη θέση τους, οι Βαλεαρίδες (θα) βλέπουν το ηλιοβασίλεμα σχεδόν μια ώρα νωρίτερα από ό, τι στο δυτικό τμήμα της χερσονήσου.

Όπως γράφει η El Pais, σε σχέση με την πόλη Λούγκο που βρίσκεται στην άλλη άκρη της Ισπανίας, στις Βαλεαρίδες ο ήλιος θα χάνεται σχεδόν μία ώρα νωρίτερα.

Στα επιπλέον επιχειρήματα της εκστρατείας είναι ότι η παράταση της θερινής ώρας θα βοηθήσει τα άτομα με αϋπνία και κατάθλιψη, θα μειώσει τον χρόνο που περνούν μπροστά στην τηλεόραση, θα κρατήσει τον κόσμο έξω για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στο οικονομικό μέτωπο, θα συντελέσει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, στην ενίσχυση των μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Μέχρι το 1942, όταν ο Φράνκο εφάρμοσε την ώρα της Κεντρικής Ευρώπης σε μία κίνηση αλληλεγγύης προς τον Χίτλερ, η Ισπανία ήταν συγχρονισμένη στην ώρα Γκρίνουιτς.

Πριν από τρία χρόνια, μια κοινοβουλευτική επιτροπή συνέστησε ότι τα ρολόγια πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου