Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2016

Ποια σημάδια δείχνουν ότι ίσως δεν πίνεις αρκετό νερό;



Το νερό αποτελεί βασικό συστατικό του ανθρώπινου οργανισμού. Καταλαμβάνει περίπου τα 2/3 του σώματός μας (αντιστοιχεί δηλαδή περίπου στο 60% του βάρους ενός ενηλίκου)
συμβάλλοντας στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και στη διατήρησή της σε φυσιολογικά επίπεδα. Παράλληλα συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές αντιδράσεις, είτε ενεργά είτε λειτουργώντας ως διαλύτης ή ως μεταφορέας θρεπτικών συστατικών και παραπροϊόντων του μεταβολισμού.

Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται επαρκώς, παρουσιάζονται διάφορες σωματικές (αλλά και ψυχολογικές) δυσλειτουργίες, κάποιες από τις οποίες είναι αρκετά σοβαρές.

Δες τα συμπτώματα της ήπιας αφυδάτωσης και αν παρουσιάζεις κάποια από αυτά, φρόντισε να αυξήσεις την ποσότητα νερού που καταναλώνεις καθημερινά.
Τα σημάδια της ήπιας αφυδάτωσης

Το δέρμα σου είναι ξηρό.

Έχεις ξηροστομία ή/και δυσάρεστη αναπνοή, που προκαλείται από τη μειωμένη παραγωγή σάλιου.

Πηγαίνεις στην τουαλέτα το πολύ ως τρεις φορές την ημέρα και τα ούρα έχουν σκούρο χρώμα.

Νιώθεις περίεργες λιγούρες (κυρίως για γλυκό) – πριν φας οτιδήποτε ανθυγιεινό, δοκίμασε να πιεις νερό.

Υποφέρεις από πονοκεφάλους, που επιδεινώνονται όταν σκύβεις ή ασκείσαι.

Αντιμετωπίζεις πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Υποφέρεις από μυϊκές κράμπες.

Η χρόνια αφυδάτωση μπορεί, μεταξύ άλλων, να οδηγήσει σε συχνές λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, αυξημένη χοληστερόλη, χρόνια δυσκοιλιότητα, ενοχλήσεις στο στομάχι, επιδείνωση της αρθρίτιδας, στρες, πρόωρη γήρανση του δέρματος.[

Φωτό: © Depositphotos.com/lev dolgachov]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου