Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 07, 2016

Η Μαριχουάνα μπορεί να προστατέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα από το Αλτσχάιμερ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

0009654363

Η χρήση μαριχουάνας και η ένωση με την κάνναβη στο ιατροφαρμακευτικό πεδίο αυξάνεται.

Όλοι έχουμε ακούσει πώς μπορεί να βοηθήσει καρκινοπαθείς να τα βγάλουν πέρα με την ασθένειά τους καθώς και με τις θεραπείες τους, όμως τώρα μπορεί να βοηθήσει ασθενείς και με άλλες σοβαρές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ.

Σε μια καινούργια έρευνα από το Ινστιτούτο Salk, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η τετραϋδροκανναβινόλη ή THC, η δραστική ουσία στην μαριχουάνα, έχει βοηθήσει στην χαλάρωση του σχηματισμού των πρωτεϊνών του Αλτσχάιμερ από εγκεφαλικά κύτταρα που μεγαλώνουν σε εργαστήρια. Παρόλο που η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, η ανακάλυψη είναι υποσχόμενη και ίσως οδηγήσει στη δημιουργία νέων θεραπευτικών μεθόδων για ασθενείς που υποφέρουν από την ασθένεια.

Άλλες έρευνες έχουν διεξαχθεί με παρόμοια αποτελέσματα, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν και να καταγράψουν ότι τα κανναβινοειδή έχουν επίδραση και στην φλεγμονή και στη συσσώρευση απευθείας στα νευρικά κύτταρα.

«Παρόλο που άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι τα κανναβινοειδή μπορεί να είναι νευροπροστατευτικά ενάντια στα συμπτώματα του Αλτσχάιμερ, πιστεύουμε ότι η έρευνά μας είναι η πρώτη που δείχνει ότι τα κανναβινοειδή επηρεάζουν και την φλεγμονή και την συσσώρευση αμυλοειδούς στα νευρικά κύτταρα», εξηγεί ο David Schubert , καθηγητής και επικεφαλής συντάκτης της έρευνας.

Ο κατακερματισμός της πρωτεϊνικής συσσώρευσης είναι σημαντικός στη συνολική ανακάλυψη, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι είναι το πόσο σημαντική μπορεί να είναι η μείωση της φλεγμονής μέσα στα κύτταρα. Όταν τα κύτταρα έχουν φλεγμονή , είναι πολύ δύσκολο για τους νευρώνες σας να επικοινωνήσουν με τον τρόπο που θα έπρεπε, κάτι που είναι η ρίζα της ίδιας της ασθένειας.

Εκτός της ανακάλυψης ότι το THC μπορεί να κατακερματίσει την συσσώρευση πλάκας και να μειώσει την φλεγμονή, αυτή η έρευνα δείχνει επίσης ότι υπάρχει μια δυνατή σύνδεση μεταξύ της πρωτεϊνικής πλάκας και των ίδιων των νευρώνων, κάτι το οποίο προηγουμένως το υποθέτανε μόνο. Πιστεύεται ότι το THC είναι ικανό να λειτουργεί μέσα στους φυσικούς ενδοκανναβινοειδείς υποδοχείς του εγκεφάλου ώστε να επιβραδύνει την πορεία της ασθένειας.

Η έρευνα είναι ακόμα σε αρχικά στάδια, και υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει προτού η σύνδεση μεταξύ THC και Αλτσχάιμερ ονομαστεί κάτι παραπάνω από συμπτωματική. Η πρόσφατη αποδοχή της ιατρικής και ψυχαγωγικής μαριχουάνας έχει ανοίξει την πόρτα στους επιστήμονες για να μελετήσουν τις επιδράσεις των στοιχείων της κάνναβης στον εγκέφαλο και το σώμα. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά οι δυνατότητες είναι διαφωτιστικές.








Μετάφραση: awakengr.com via iheartintelligence.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου