Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 17, 2016

Τραγωδία Αίγινας : Το κινητό του Λυκουρέζου «μίλησε» - Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από την άρση απορρήτου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


























Τα πρώτα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση της φονικής σύγκρουσης της Αίγινας με τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους ένα 5χρονο κορίτσι, φέρνει στο φως ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής.



Ύστερα από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά κινήθηκε η διαδικασία για να συμπληρωθούν στη δικογραφία τα στοιχεία από τις όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου που έγιναν στις 16 Αυγούστου 2016 (ημέρα του δυστυχήματος). Τα πρώτα αποτελέσματα που συμπεριλήφθησαν στη δικογραφία αφορούν στις εισερχόμενες κλήσεις.


Ο 77χρονος δέχθηκε συνολικά 30 κλήσεις από συνολικά εννιά διαφορετικά άτομα.
Ανάμεσά τους ο κυβερνήτης του «Ντουέντε 2» Νεκτάριος Λεούσης,
ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (ξάδερφος του 77χρονου),
η Θεοδότη Καρακάση (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»),
η Ευθυμία Βενετσιάνου (επιβαίνουσα στο «Ντουέντε»),
ο Αντώνης Μαλτέζος (δύτης που έκανε τη ρυμούλκηση του «Ντουέντε»),
ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ (μετέβη με εντολή του Λεούση με φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης για να μεταφέρει στη στεριά τον Λυκουρέζο),
η σύζυγος του Νεκτάριου Λεούση (παρέλαβε με το αυτοκίνητό της τον Λυκουρέζο)
και ο Γιάννης Πολυανίδης (φίλος του Λυκουρέζου).
Αυτό που προκαλεί εντύπωση από την ανάλυση των εισερχομένων κλήσεων είναι ότι για αρκετή ώρα μετά το δυστύχημα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν είχε καμία επικοινωνία.
Ο πρώτος άνθρωπος που τηλεφώνησε στον προφυλακισθέντα 77χρονο μετά τη φονική σύγκρουση ήταν ο Αντώνης Μαλτέζος, ο δύτης που ρυμούλκησε το ακυβέρνητο «Ντουέντε».

Η κλήση, διάρκειας 1,32 λεπτών, έγινε στις 13.56, περίπου μία ώρα και δέκα λεπτά μετά το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 12.45.
Ο Αντώνης Μαλτέζος, φίλος του 77χρονου, έχει καταθέσει στις Αρχές ότι κλήθηκε να βοηθήσει και όταν έφτασε στο σημείο του συμβάντος είδε το ταχύπλοο να έχει αρχίσει να βουλιάζει.

Ο δεύτερος άνθρωπος που κάλεσε τον Λυκουρέζο (15.30) ήταν ο φίλος του Γιάννης Πολυανίδης, ο οποίος όταν ενημερώθηκε για τη σύγκρουση έσπευσε και αυτός να βοηθήσει.
Η επικοινωνία του 77χρονου με τον δικηγόρο και ξάδερφό του κ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο ξεκίνησε στις 15.58 (περίπου τρεις ώρες μετά τη σύγκρουση).

Ο δικηγόρος, ο οποίος αρχικά είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 77χρονου και στη συνέχεια παραιτήθηκε, τηλεφώνησε στον ξάδερφό του συνολικά εφτά φορές (δύο από τις κλήσεις είναι διάρκειας περίπου 7 λεπτών και κάποιες ελάχιστων δευτερολέπτων).

Λίγο πριν τον καλέσει ο δικηγόρος, ο κυβερνήτης του «Ντουέντε» είχε επικοινωνία (στις 15.26) με τη σύζυγο του Νεκτάριου Λεούση.
Πρόκειται για τη γυναίκα που μετέφερε με το αυτοκίνητό της τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο από το Λιμανάκι του Φάρου, όπου τον είχε αφήσει με το φουσκωτό ο Oscar Μιχαήλ Νταβιντ, στην Αίγινα.

Με τον κυβερνήτη του «Ντουέντε 2» Νεκτάριο Λεούση επικοινώνησε ο 77χρονος στις 15.53.
Ο Λεούσης είναι ο καπετάνιος της θαλαμηγού φίλων του Λυκουρέζου που έστειλε φουσκωτό στο σημείο της σύγκρουσης.

Την ώρα του δυστυχήματος βρισκόταν σε απόσταση περίπου 4-5 μιλίων.
«Εγώ προσπάθησα να βοηθήσω τον φίλο μου.
Ήξερα ότι συνήθιζε να οδηγεί το σκάφος παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και του το είχα επισημάνει», είχε δηλώσει ο κ. Λεούσης στον «ΕΤ».

Από την άρση απορρήτου προκύπτει ότι κάλεσε δύο φορές τον 77χρονο και συνομίλησε μαζί του συνολικά εφτά λεπτά.

Η Ευθυμία Βενετσιάνου προκύπτει ότι μίλησε το πρωί (στις 10.26) με τον Θρασύβουλο Λυκουρέζο (πιθανότατα για να συνεννοηθούν για να πάνε για μπάνιο με το σκάφος) και αρκετές φορές αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας (όχι όμως τις μεσημεριανές ώρες).

Κλήση στον 77χρονο (διάρκειας μόλις 9 δευτερολέπτων) έκανε και η Θεοδότη Καρακάση, η 65χρονη γυναίκα που μετά το δυστύχημα έφυγε από την Αίγινα με το πλοίο της γραμμής.

Η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Θρασύβουλου Λυκουρέζου είχε ζητηθεί από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν τα θύματα που επέβαιναν στη λάντζα «Αντωνία» αλλά και από τον αρμόδιο πραγματογνώμονα κ. Ηλία Στεφανάκο.

Στόχος της διαδικασίας είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τους χειρισμούς του Θρασύβουλου Λυκουρέζου μετά τη σύγκρουση.
Να διαλευκανθεί δηλαδή το κατά πόσο μπορεί να παρενέβη οποιοσδήποτε υπέρ των επιβαινόντων του μοιραίου ταχυπλόου.

Η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τους νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση να μην μπορούν ακόμα να εξάγουν συμπεράσματα, πριν πάρουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα και από τις εξερχόμενες κλήσεις του κατηγορουμένου.
«Θέλω να επισημάνω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας. Εκτιμώ ότι οι απαντήσεις που ζητάμε θα έρθουν μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες και θα ρίξουν φως στα όσα πραγματικά συνέβησαν, παρότι κάποιοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την αποκάλυψη της αλήθειας.
Δεν πρέπει, όμως, να βιαζόμαστε γιατί η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμα.
Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου τα θύματα της φονικής σύγκρουσης να μάθουν την αλήθεια», δηλώνει στον «ΕΤ» της Κυριακής ο κ. Αλέξης Κούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου