Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 19, 2016

Ο πιο… ευτυχισμένος άνθρωπος αποκαλύπτει τι μας κάνει δυστυχισμένους!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
perierga.gr - Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος αποκαλύπτει τι μας κάνει δυστυχισμένους!
Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο; Αν το googlάρεις η απάντηση ακούσει στο όνομα “Matthieu Ricard”. Ο Matthieu είναι ένας 69χρονος Θιβετιανός βουδιστής μοναχός που έλαβε τον χαρακτηρισμό αυτό όχι αυθαίρετα αλλά μετά από 12ετή έρευνα σε σχέση με τον διαλογισμό με επικεφαλής τον νευροεπιστήμονα Richard Davidson από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν. Ο τελευταίος τοποθέτησε στο κεφάλι του Ricard 256 αισθητήρες διαπιστώνοντας ότι όταν εκείνος έκανε διαλογισμό ο εγκέφαλός του παρήγαγε ένα επίπεδο κυμάτων γάμμα, εκείνων που συνδέονται με τη συνείδηση, την προσοχή, τη μάθηση και την μνήμη.

Οι σαρώσεις παρουσίασαν επίσης υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του επιτρέποντάς του ασυνήθιστα μεγάλη ικανότητα για την ευτυχία και μειωμένη τάση προς την αρνητικότητα. Ο Ricard, ο οποίος λέει ότι διαλογίζεται μερικές φορές για ολόκληρες μέρες χωρίς να βαρεθεί, παραδέχεται ότι είναι ένα γενικά χαρούμενο άτομο. Μιλώντας στο Business Insider έδωσε τη δική του συμβουλή για το πώς κάποιος θα είναι ευτυχισμένος: “Σταματήστε να σκέφτεστε εγώ, εγώ, εγώ”… Όταν ο καθένας σκέφτεται μόνο τον εαυτό του και συγκρίνει τι κάνουν οι άλλοι σε σχέση με αυτόν οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη δυστυχία. “Αν το μυαλό σας είναι γεμάτο καλοσύνη και σκέφτεστε θετικά για τον συνάνθρωπο τότε το μυαλό βρίσκεται σε υγιή κατάσταση”, λέει ο Ricard.



Ο αλτρουισμός, λοιπόν, και η απουσία εγωιστικών σκέψεων φέρνουν την ευτυχία, ενώ καθένας οφείλει να εκπαιδεύσει το μυαλό του στην ευτυχία μέσω του διαλογισμού. “Υπάρχει η άποψη ότι η καλοσύνη, η προσοχή, η συναισθηματική ισορροπία και η αντοχή είναι δεξιότητες που μπορούν να εκπαιδευτούν. Άρα και η ευτυχία είναι μια ικανότητα που μπορεί κάποιος να την μάθει. Πώς θα γίνει αυτό; Με 15 λεπτά θετικές σκέψεις τη μέρα! Μέσα σε 2 εβδομάδες θα αισθάνεστε καλύτερα…”, λέει εκείνος.

Εμείς πάλι, επιτρέψτε μας, να διατηρούμε τις δικές μας απόψεις για την ευτυχία. Είναι εντελώς υποκειμενική και μακάρι να υπήρχαν κανόνες που τη φέρνουν, αλλά ευτυχώς η δυστυχώς ο καθένας τη βρίσκει σε διαφορετικά πράγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου