Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 18, 2016

Πρόωρο μωρό ήταν μικροσκοπικό και πέθαινε γρήγορα, Έτσι η γιατρός πήρε μια παράξενη απόφαση που έσωσε τη ζωή του

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η φροντίδα των νεογνών έχει εξελιχθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά μερικές φορές οι γιατροί πρέπει να γίνονται δημιουργικοί για να μπορέσουν να σώσουν μια ζωή.

Η Pixie Grant πέρασε τις πρώτες στιγμές της ζωής της, όχι στην αγκαλιά της μητέρας της, αλλά σε ένα παράξενο μέρος: μέσα σε μια πλαστική σακούλα για σάντουιτς. Ναι, καλά διαβάσατε! Να τι συνέβη:

Η Pixie γεννήθηκε πρόωρα, μόλις στις 28 εβδομάδες, όταν οι γιατροί κατάλαβαν ότι δε κέρδιζε βάρος μέσα στη μήτρα. Το ιατρικό προσωπικό σκεφτόταν κάποιο σχέδιο για να καθυστερήσουν τη γέννησή της, αλλά η μικρή Pixie ήταν αποφασισμένη να γεννηθεί τον Οκτώβριο.

prowro-1

Η μητέρα της Pixie, η Sharon, δεν είχε άλλη επιλογή από το να υποστεί καισαρική τομή. Τη στιγμή που η Pixie γεννήθηκε, οι γιατροί συνειδητοποίησαν ότι έπρεπε γρήγορα να ζεσταθεί, διαφορετικά θα πέθαινε. Ζύγιζε μόλις μισό κιλό! Ο εξοπλισμός που είχαν ήταν πολύ μεγάλος για το μικροσκοπικό νεογέννητο!

Έτσι, μετά από γρήγορη σκέψη, μια γιατρός την έβαλε μέσα σε ένα καπέλο και την τύλιξε με πλαστική σακούλα για σάντουιτς για να τη κρατήσει ζεστή, και αμέσως έσπευσαν το νεογέννητο μωρό στην εντατική.

prowro-2

“Έγινε εντελώς τυχαία, πρέπει να ήταν το μοναδικό που υπήρχε στην αίθουσα τοκετού εκείνη τη στιγμή,” αναφέρει η Sharon.

Οι μέρες που ακολούθησαν, ήταν γεμάτες αγωνία για τη ζωή της Pixie. Το νεογέννητο ήταν τόσο εύθραυστο, που η μητέρα του το κράτησε 18 μέρες μετά τη γέννησή του, και χρειάστηκαν 5 μήνες πριν μπορέσει να πάρει εξιτήριο.

Πλέον βρίσκεται σπίτι. Η οικογένεια ακόμα δε μπορεί να πιστέψει πως η κόρη τους βρίσκεται μαζί τους!

prowro-3

“Είναι εκπληκτικό που επιβίωσε,” δηλώνει η μητέρα. Μοιραστείτε την ιστορία της με τους φίλους σας!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου