Γίνε και εσύ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ του kataggeilte.blog στείλε και εσύ το άρθρο σου,με την φωτογραφία η το βίντεο που θέλεις και δεστο στην ροή των άρθρων του .

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Θρίλερ με τη σορό της άγρια δολοφονημένης γυναίκαςΘα συγκριθεί ακόμα και με την Όλτερσντορφ. Αγωνία για τις έρευνες γύρω από τι συνέβη στην άγρια δολοφονημένη γυναίκα που βρέθηκε στους Αγίους Αναργύρους

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία ταυτοποίησης της σορού της άγρια δολοφονημένης γυναίκας που βρέθηκε σε οικόπεδο στους Αγίους Αναργύρους στη συμβολή των οδών Ναυπάκτου και Αγίου Νικολάου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες θα ληφθεί γενετικό υλικό για να διασταυρωθεί με εξαφανισθείσες γυναίκες και μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι βεβαίως και η περίπτωσης της της 50χρονης Έλενας Όλτερσντορφ εξαφανίστηκε 9-11 Ιουνίου του 2016 από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Η δήλωση εξαφάνισής της έγινε από την μητέρα της που ήρθε στην Αθήνα από την Ουκρανία για αυτόν τον σκοπό, στις 14 Ιουλίου 2016.

Το πτώμα, της αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων γυναίκας, εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι σε προχωρημένη αποσύνθεση και τυλιγμένο με σακούλες σκουπιδιών και κουβέρτες από την ιδιοκτήτρια του οικοπέδου. Η αποσύνθεσή ήταν πολύ προχωρημένη, φαινόταν όμως ότι πρόκειται για γυναίκα από τα μαύρα μακριά μαλλιά της, ένα λουλουδάτο φόρεμα (φλοράλ) που φορούσε και στηθόδεσμο.
Επί τόπου βρέθηκε ιατροδικαστής και κλιμάκιο των αντρών του Τμήματος Εγκλήματων κατά Ζωής καθώς και κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών, αφού όλα οδηγούν στο συμπέρασμα μίας άγριας δολοφονίας, όπου οι δράστες στη συνέχεια εδώ και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανόν από 2-6 μήνες, πέταξαν το πτώμα της σε αυτό το σημείο.
Οι ενδείξεις που δείχνουν Όλτερσντορφ
Η Όλτερσντορφ εξαφανίστηκε στις 9 ή 11 Ιουνίου (στις 9 Ιουνίου λειτουργούσε για τελευταία φορά το κινητό της) και έκτοτε δεν έχει δώσει ούτε ένα σημάδι ζωής, σε μία υπόθεση εξαφάνισης που έχει έντονη την οσμή εγκληματικής ενέργειας με οικονομικά κίνητρα.
Η ίδια είχε παρόμοια φορέματα με το θύμα αν και είναι αρκετά κοινά στα γούστα των γυναικών, η ηλικία της σορού δείχνει να προσεγγίζει την ηλικία της Όλτερσντορφ και λόγω των συνοδών στοιχείων και για παν ενδεχόμενο θα διασταυρωθεί με τεστ DNA η σορός με την Έλενα Όλτερσντορφ, μη τυχόν υπάρξει ταυτοποίηση. Σε μία τέτοια περίπτωση βεβαίως οι εξελίξεις αναμένονται αστραπιαίες για τον “φιλικό” της κύκλο.

Με τους Αγίους Αναργύρους πάντως δεν φαίνεται να έχει κανείς από τους βασικούς υπόπτους κάποια σχέση, ωστόσο υπάρχει ένα άτομο στον στενό αυτό κύκλο που λόγω επαγγέλματος ήταν σε θέση να γνωρίζει την περιοχή και να απορρίπτει τυχόν αντικείμενα σε οικόπεδα σαν αυτό…
Περισσότερο φως για τον ακριβή τρόπο με τον οποίο το θύμα έχασε την ζωή του, χρονικός προσδιορισμός του θανάτου και ίσως ταυτοποίηση του θύματος να υπάρξει έως και μία εβδομάδα από σήμερα μετά την νεκροψία-νεκροτομή. Το έργο του ιατροδικαστή είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς είναι ελάχιστες οι σάρκες και οι ιστοί που βρέθηκαν και η υπόλοιπη σορός ήταν σκελετός.
Το χρονικό εξαφάνισης της Όλτερσντορφ
Η 50χρονη ήταν αρκετά ευκατάστατη και είχε έναν κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τον Έλληνα σύζυγό της, τον οποίο έχασε το 2014. Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση τράβηξε την προσοχή του Τμήματος Ασφαλείας Πετραλώνων. Μάλιστα, από τον ογκοδέστατο φάκελο με στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει η Ασφάλεια και κατέθεσε στον Εισαγγελέα, φαίνεται πείστηκε και εκείνος πως είναι κάτι περισσότερο από μία απλή υπόθεση εξαφάνισης και έτσι έκανε το δεκτό το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση βουλεύματος που βγαίνει σήμερα, για άρση του τραπεζικού απορρήτου της, από το οποίο όμως ακόμα αναμένονται απαντήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σπάνια εκδίδονται τέτοια βουλεύματα, καθώς το τραπεζικό απόρρητο θεωρείται ένα πολύ ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο και πρέπει να έχουν πειστεί σε μεγάλο βαθμό οι εισαγγελικές Αρχές, ότι ενδεχομένως να αποκαλύπτουν εγκληματικές ενέργειες, για να προχωρήσουν σε άρση του…
Πρόκειται επίσης για μία χρονοβόρα διαδικασία που συνήθως αργούν αρκετά να δοθούν οι τελικές απαντήσεις λόγω του όγκου των πληροφοριών που ζητούνται και η έκτασή τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βεβαίως αναμένεται να δοθεί μία προτεραιότητα στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία οι Αρχές γνωρίζουν ότι ούτως ή άλλως η Όλτερσντορφ διατηρούσε τραπεζικό λογαριασμό, για τον οποίο είχε πληρεξούσιο η μητέρα της και έτσι μπόρεσε να μάθει εγκαίρως για τις αναλήψεις που είχαν γίνει και να εντοπιστούν η φίλη της και διαχειρίστρια της πολυκατοικίας επί της οδού Περσέως και ο γιος της.

Πλέον, οι Αρχές θεωρώντας ότι αν έχει υπάρξει εγκληματική ενέργεια, αυτή έχει γίνει με οικονομικά κίνητρα, θέλουν να ανακαλύψουν αν όντως υπήρχαν κρυμμένες λίρες και ποσά για τα οποία ο κάθε φίλος της είχε και διαφορετική εικόνα πόσα ήταν και έτσι θα ζητήσουν από τις τράπεζες να απαντήσουν αν η χήρα Όλτερσντορφ διατηρούσε τυχόν τραπεζικές θυρίδες ή κλειστούς τραπεζικούς λογαριασμούς και αν τυχόν είχε ορίσει συνδικαιούχους, είχε δώσει πληρεξούσια κλπ.
Ο δεύτερος ψυχίατρος που είχε παρακολουθήσει την Όλτερσντορφ, φέρεται να είπε πως την είδε μόλις δύο φορές πριν εξαφανιστεί και μάλιστα με χρονικό κενό ανάμεσα στις δύο επισκέψεις, της τάξεως των δύο μηνών.
Τότε φέρεται να είχε διαγνώσει μία απλή κατάθλιψη, κάτι πολύ κοινό δηλαδή σε χιλιάδες συμπολίτες μας που από μόνο του δεν δικαιολογεί αυτοκαταστροφικές τάσεις, ενώ της είχε γράψει φάρμακα τα οποία κατά την δεύτερη επίσκεψη αντιλήφθηκε πως δεν έπαιρνε κιόλας…

Όλο αυτό έρχεται σε αντιδιαστολή βεβαίως με την απόπειρα αυτοκτονίας που διέπραξε πέρυσι, με υπερβολική δόση Lexotanil και χρειάστηκε γι αυτό να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” από τις 13-17 Ιουλίου 2015.
Από τον θάνατο του συζύγου της το 2014 μετά, από ένας ευτυχισμένος άνθρωπος σταδιακά κατέληξε ένα ράκος και άρχισε να αντιμετωπίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και τάσεις αυτοκτονίας, όμως σταδιακά φέρεται να εμφάνιζε βελτίωση και μάλλον είχε εγκαταλείψει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε και πάλι την ύπαρξη χαπιών στα χέρια της…
Το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών δεν εντόπισε κάτι ύποπτο σε όλες τις αυτοψίες που έκανε σε όλα τα σπίτια της χήρας Όλτερσντορφ και στο αυτοκίνητό της. Ωστόσο, οριστικές απαντήσεις για αυτά θα έχει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές αναλύσεις των δειγμάτων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.
Η παρέα που… περνούσε καλά
Ο Έλληνας σύζυγός της 50χρονης εργαζόταν πριν πάρει σύνταξη σε παράρτημα της παλιάς Χαλυβουργικής στην Οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, ως εργάτης. Είχε απλά έναν ικανοποιητικό μισθό, όμως ουσιαστικά περιουσία άρχισε να δημιουργεί μόλις άρχισε να ασχολείται με την συλλογή και πώληση μεταλλευμάτων σκραπ.
Σταδιακά, το ζευγάρι απέκτησε συνολικά 4 ακίνητα. Το τριάρι μαζί με μία γκαρσονιέρα που ένωσαν και έκαναν το σπίτι τους έτσι επί της οδού Περσέως 70-74 στα Πετράλωνα, στον 1ο όροφο της πολυκατοικίας και δύο εξοχικά σπίτια στην Σαλαμίνα. Μία κακή συνήθεια που φέρεται να είχε το ζευγάρι και στη συνέχεια η χήρα Όλτερσντορφ ακόμα και μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2014, ήταν να μιλούσαν πολύ και να φανέρωναν στο περιβάλλον τους λεπτομέρειες για την περιουσία τους, όπως ότι είχαν λίρες κλπ., για τις οποίες όμως κανείς δεν ήξερε που βρίσκονταν…
Ο μόνος τραπεζικός λογαριασμός που είχε το ζευγάρι είναι αυτός στην Εθνική Τράπεζα από την οποία εισέπραττε και την σύνταξή του ο θανών και ύστερα η χήρα του, στον οποίον δεν βρίσκονταν όμως περισσότερα από 20.000 ευρώ.

Η εξαφάνιση της Έλενας μπορεί να φέρεται ότι έγινε στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, η τελευταία κλήση που δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο το οποίο στη συνέχεια σίγησε εντελώς, ήταν στις 9 Ιουνίου από την 53χρονη φίλη της και γειτόνισσά της, στην οποία μάλιστα εμπιστευόταν ακόμα και την τραπεζική της κάρτα αναλήψεων για να τακτοποιεί τους λογαριασμούς της έναντι εκείνης.
Με ένα πληρεξούσιο που είχε στην κατοχή η μητέρα της εξαφανισθείσας για τον τραπεζικό της λογαριασμό, μπόρεσε να μάθει πληροφορίες από την τράπεζα και από το κλειστό κύκλωμα του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Ακτή Μιαούλη, όπου καταγράφηκαν λεπτομερώς οι κινήσεις του 29χρονου γιου της γειτόνισσας που πήγαινε στο ΑΤΜ και προχωρούσε σε μαζικές αναλήψεις μετρητών με την κάρτα της εξαφανισθείσας.
Συνολικά, έκαναν φτερά περίπου 15.000 ευρώ, εκ των οποίων κάποια δικαιολογήθηκαν από μάνα και γιο με λογαριασμούς ΔΕΚΟ που παρουσιάστηκαν στην Ασφάλεια Πετραλώνων για να αποδείξουν ότι πλήρωσαν όντως κάποιους λογαριασμούς, όμως από αυτά τα χρήματα έλειπαν 8.000 ευρώ σε μετρητά και άλλα περίπου τόσα σε αγορές μέσω της κάρτας αυτής, που δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν.
Η γειτόνισσα και διαχειρίστρια της πολυκατοικίας διατηρεί επιχείρηση φασόν στα Πετράλωνα, ενώ ο σύζυγός της είναι κατάκοιτος. Ο γιος της είναι μόνιμος κάτοικος Καλαμάτας και υπάλληλος των διοδίων στην περιοχή.
Εδώ τίθεται το ερώτημα εάν μάνα και γιος απλά βρήκαν την ευκαιρία και καρπώθηκαν ό,τι μπορούσαν από την κάρτα της εξαφανισθείσας και μέχρι εκεί, άρα υπεξαίρεση ή εάν προχώρησαν και σε άλλες ενέργειες. Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει για την έρευνα όμως, εφόσον όντως η Έλενα Όλτερσντορφ δεν αυτοκτόνησε, είναι εάν τυχόν υπάρχει η μία περίπτωση της κάρτας και μία δεύτερη παράλληλη περίπτωση άλλων ατόμων του περιβάλλοντός της για να καρπωθούν τα πολλά, αν υπήρξαν και ποτέ αυτά…
Την γνώση για την μυθική ή όχι περιουσία της Έλενας φέρεται να είχαν όλοι οι φίλοι του περιβάλλοντός της με την διαφορά ότι ο καθένας τους γνώριζε άλλα ποσά και με δύο κοινά: Όλοι τους είχαν αντικλείδια των σπιτιών της Έλενας και όλοι τους κατηγορούν ο ένας τον άλλον στις Αρχές…
Το περιβάλλον αυτό, πλην της γειτόνισσας και του γιου της, ήταν δύο Ουκρανές φίλες της, το ζευγάρι των κουμπάρων τους, ο καλύτερος φίλος του θανόντα συζύγου της, ένας άντρας και μία γυναίκας Μάρτυρες του Ιεχωβά, που επίσης την είχαν προσεγγίσει. Όλοι τους επισκέπτονταν συχνά τα εξοχικά της Έλενας και δεν αποκλείεται κάποιοι ή όλοι τους να είχαν πάρει και χρήματα από την εξαφανισθείσα.
Αυτά όλα από μόνα τους δημιουργούν έναν τέλειο πεδίο ενδείξεων εγκληματικής ενέργειας με προφανή σκοπό τις κρυμμένες λίρες…, όμως αποδείξεις μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει και σε αυτό το σημείο έρχεται η ανάγκη της άρσης του τραπεζικού απορρήτου. Αν ήταν εγκληματική ενέργεια και μάλιστα προσχεδιασμένη, τότε οι δράστες ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί, αφού τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως και μέχρι αυτό το χρονικό σημείο, δεν άφησαν κανένα ίχνος ούτε στο αυτοκίνητό της ούτε στα ακίνητά της, εκτός και αν όντως έγινε και μάλιστα σε κάποιον άλλον χώρο.
Το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, λόγω του βεβαρημένου ιστορικού της έχει βάση, αν και αυτό δείχνει με τα τελευταία δεδομένα να ασθενεί, ωστόσο εάν είχε αυτοκτονήσει και μάλιστα θερινούς μήνες σε εξωτερικό χώρο, λογικά θα είχε εντοπιστεί όλον αυτό τον καιρό, εξαιτίας της οσμής και αν είχε πέσει στη θάλασσα κάπου θα μπορούσε να είχε βγει η σορός της… Αυτό που φαίνεται ως πλέον σίγουρο όσο περνάει ο καιρός είναι ότι είναι εντελώς ελάχιστες οι πιθανότητες η Έλενα να είναι ζωντανή.
Το ερώτημα παραμένει όμως… Πρόκειται για έναν άνθρωπο που λόγω της βεβαρημένης ψυχολογικής του κατάστασης εξαφανίστηκε και προχώρησε σε αυτοκτονία, ή στο “κυνήγι του χαμένου θησαυρού” που κάποιοι “φίλοι” έβαλαν στο στόχαστρό τους… και κάτι, κάπου στην πορεία πήγε στραβά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου