Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων -Τα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν τους συγγραφείς.

Οκτωβρίου 04, 2016

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΝ ΔΙ' ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ- ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ


Τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παρουσίας ανηλίκων στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά την προβολή ταινιών ασέμνου περιοχομένου αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.
«Δια νέου νόμου ορίζεται ότι τιμωρείται με φυλάκισιν μέχρι ενός έτους και χρηματικήν ποινήν μέχρι 20.000 μεταλλικών δραχμών ο
ιδιοκτήτης, ο διευθυντής και ο εντεταλμένος με τον έλεγχον της εισόδου υπάλληλος, εις περίπτωσιν κατά την οποίαν ήθελον εκ δόλου ή αμελείας επιτρέψει την είσοδον εις ανήλικον, ενώ προβάλλεται ακατάλληλος ταινία».Αλλά τα μέλη του οργάνου δεν σταμάτησαν εκεί. Διεύρυναν την τιμωρία και προς γονείς και κηδεμόνες: «Δι’ ετέρων διατάξεων τιμωρείται με ποινή φυλακίσεως μέχρι εξ μηνών, ο έχων την εποπτείαν του ανηλίκου εφ’ όσον επέτρεψεν εις τούτον την παρακολούθησιν ακαταλλήλου ταινίας».
Για αποφυγή παρεξηγήσεων πρόκειται για απόφαση που ελήφθη πριν από 46 χρόνια, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 20ης Σεπτεμβρίου 1967, με πρωθυπουργό τον εισαγγελέα Κόλλια, υπουργό Προεδρίας τον συνταγματάρχη Παπαδόπουλο, υπουργό Εσωτερικών τον ταξίαρχο Παττακό και υπουργό Συντονισμού τον συνταγματάρχη Μακαρέζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου